Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amaçları, evliliğin, islamda

İslam'da Evliliğin Amaçları

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İslam'da Evliliğin Amaçları:

İslami bir evliliğin tek amacı cinsel arzuları gidermek değildir Cinsel arzuları gidermek tali bir amaçtır Ondan daha önemli amaçlar vardır ki en önemlileri şunlardır:

1 - Müslümanların sayılarını artırarak Rasulullah (sas)'i sevindirmek

Ma'kil b Yesar dedi ki:

«Bir adam Rasulullah'a gelerek:

«Ya RasulAllah! Çok güzel bir kadın elde ettim Fakat doğurgan değil Onunla evleneyim mi?» Rasulullah (sas):

«Hayır» dedi Adam ikinci defa gelerek aynı istekte bulundu Rasulullah (sas):

«Hayır» dedi Adam üçüncü defa gelerek kadınla evlenmek istediğini söyledi Rasulullah (sas) o zaman şöyle buyurdu:

«Doğurgan kadınlarla evlenin Çünkü ben diğer ümmetlere karşı sizin çokluğunuzla övüneceğim»

(Ebu Davud, Nesei)

Rasulullah (sas) şöyle buyurdu:

«Evlenmek benim sünnetimdir Kim benim sünne-timle amel etmezse o benden değildir Evlenin Çün-kü ben kıyamet gününde sizin çokluğunuzla övüneceğim»

(İbni Mace)

2 - Günahtan korunmak ve Allah'a yaklaşmak

«Hanımınızla yaptığınız cimada bile sizin için ecir vardır» Sahabeler:

«Ya RasulAllah! Biz bunu zaten istediğimiz için yapıyoruz Bundan dolayı nasıl ecir alacağız?» dediler Rasulullah (sas) de:

«Bunu haram yoldan yapsaydınız günah işlemiş olmaz mıydınız?» dedi Onlar da:

«Evet» dediler O zaman Rasulullah (sas) şöyle buyurdu:

«Helal yolla yaptığınızdan dolayı ecriniz vardır»

(Müslim, Nesei, Ahmed)

3 - Müslüman bir nesil yetiştirmek

Bir kişi salih ve Allah yolunda cihad edecek bir evlat sahibi olmak isteyerek cima yaparsa, bu cimadan bir çocuğu olmasa bile böyle bir istekte bulunduğu için yine de ecir alır

Cima esnasında şöyle dua edilmesi gerekir:

«Şeytandan Allah'a sığınırım Allah'ım! Eğer bana bu cimadan bir çocuk ihsan edeceksen, Allah'a ibadet eden, muvahhid, salih, Allah yolunda cihad eden, insanlara hak yolu gösteren, insanlara örnek olan ve müslümanların menfaati için çalışan bir evlat ihsan et»

4 - İnsan neslini devam ettirmek

«Erkekler! Çocuk talep etmekten vazgeçmeyin Çünkü arkasında bir erkek çocuk bırakmadan ölen erkeğin soyu kesik olur»

(Taberani)

Günümüzde gerek doğuda gerekse batıda yaşayan kafirler, müslümanların sayılarının artmasını önlemek amacıyla hem müslümanlara hem de kendini müslüman zannedenlere az çocuk yapmalarını telkin etmekte ve onlara aile planlamasını sunmaktadırlar Ve bu konuda ellerinden gelen her türlü yardımı esirgememektedirler Hâlbuki bu kâfirler kendi sayılarını arttırmak için birçok çalışmalar yaparlar Bu nedenle Rasulullah (sas) müslümanların sayısının artmasını ve bu şekilde müslümanların aziz ve kuvvetli olmaları için teşvik ediyor

Rasulullah (sas) şöyle buyuruyor:

«Bir evde bir çocuk dünyaya geldiğinde bu ev daha önce sahip olmadığı şekilde izzet ve şeref kazanır»

(Taberani)

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Esselamu aleykum,

Değerli yazın için Allah Teala razı olsun,birde şu yazı için sana ayrıca katılıyorum;

Günümüzde gerek doğuda gerekse batıda yaşayan kafirler, müslümanların sayılarının artmasını önlemek amacıyla hem müslümanlara hem de kendini müslüman zannedenlere az çocuk yapmalarını telkin etmekte ve onlara aile planlamasını sunmaktadırlar Ve bu konuda ellerinden gelen her türlü yardımı esirgememektedirler Hâlbuki bu kâfirler kendi sayılarını arttırmak için birçok çalışmalar yaparlar Bu nedenle Rasulullah (sas) müslümanların sayısının artmasını ve bu şekilde müslümanların aziz ve kuvvetli olmaları için teşvik ediyor

Dünyada Müslüman nüfusu 600 milyon civarı iken geri kalan 3 milyar civarı ise KAFİR lerdir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com