Cevizli Gelin Tatlısı |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Gelin TatlısıCevizli Gelin Tatlısı Malzemesi:
• Öncelikle şerbet için; toz şekerle suyu tencereye koyup karıştıralım • Şeker eriyip, kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyelim ve bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alalım • Daha sonra derin bir yoğurma kabının içine; margarin, tahin, pekmez, kabartma tozu ve ceviz içini koyup, elimizle karıştıralım • Yavaş yavaş unu ekleyerek sert kıvamlı bir hamur elde edinceye dek yoğuralım • Hamurun üzerini örterek 20 dakika dinlendirelim • Yağlanmış dikdörtgen cam kabın içerisine hamuru elimizle bastırarak yayalım ve baklava dilimi formunda keselim • Sonra da 175 dereceli fırında 20-25 dakika, üzeri kızarıncaya dek pişirelim • Fırından çıkardığımız sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirip, en az 30 dakika şerbeti çekmesini bekleyelim ve sonra da servise sunalım |
|