Şerbeti için bir tencere şeker ve suyu koyup kaynatınİnmesine yakın limon suyunu ekleyip altını kapatınSoğumaya bırakın (şerbetin kıvamı için kaşığa aldığınızda yukardan aşağıya inerken uzayarak damlıyorsa olmuş demektir)
Ceviz içlerini rondoda iri kıyılacak şekilde çekin
Tatlıyı yapacağınız tepsiyi yağlayınBen yuvarlak borcam tepsisi kullandımYağlanmış fırın tepsisine 20 adet baklavalık yufkayı herkatına bir çorba kaşığı tereyağı gezdirerek dizinTepsinin kenarlarından yufkalar taşarsa fazla kısımlarını kırıp içine koyabilirsiniz20katın üstüne cevizleri ve 1 çorba kaşığı şekeri serpinÜzerine kalan 20 adet yufkaları aynı işlemi yaparak tamalayınEn üste kalan tereyağını dökünVe bir bıçak yardımıyla üçgen şeklinde dilim dilim kesin
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçinceye kadar bekleyinIlık olan şerbeti tatlının üzerine dökünToz fıstıkla süsleyin
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.