08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Linzer Torte - ( Alman Pastası )
Linzer Torte (Linzer Pastası)
Malzemeler
- 250 g Un
- 250 g Şeker
- 250 g Çekilmiş badem veya fındık
- ½ Çay kaşığı tarçın
- 1 Çay kaşığı karanfil
- 250 g Tereyağ
- 2 Yumurta
- 250 g Marmelat (isteğe bağlı olsa da orjinalinde ahududu)
- 3 Yemek kaşığı konyak
- 2 Yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı
- Un,şeker, badem,tarçın, ince çekilmiş karanfil, tereyağ, 1 yumurta ile hamur yoğurulup 30 dakika dinlendirilir
- Hamurun 3/4ü alınarak 28cm çapında bir fırın kabına yayılır, biraz da kenarları yükseltilir(Hamur, yapışkandır)
- Ahududu marmelatı kanyak ile karıştırılarak hamurun üzerine yayılır Geriye kalan hamur tekrar açılarak, ince bantlar halinde kesilerek, marmelatın üzerine kafes şeklinde yerleştirilir, kenarları iyice bastırılır
- Diğer yumurta, bir tas içerisinde çatal ile cırpılarak, kafes hamurların üzerine bir fırça yardımıyla sürülür
- Önceden 175°C ısıtılmış fırında aşağı yukarı 45 dakika pişirilir
- Servis yapılmdan önce de üzerine pudra şekeri serpilir
Köşeli tepsiye de ve istenilen şekilde de yapılabilinir
Önemli not: Lezzetinin daha iyi olmasını istiyorsanız, pastayı bir gün önceden yapmanız tavsiye edilir
|
|
|