Kırmızı Şaraplı Armut Tatlısı |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırmızı Şaraplı Armut TatlısıMalzemeler
Kreması İçin
Hazırlanışı Yarım şişe kırmızı şarabın tamamını dar ancak derin, bir tencereye dökün Kaynamaya başladıktan sonra alkolün uçması için 1 dakika kaynatın Armutları sapları üzerinde kalacak şekilde soyun, 1 dakika kaynamış şarabın içine yerleştirin Her armuta bir yemek kaşığı şeker dökün Tenceredeki şarabın içine çubuk tarçını ve zencefili ekleyin, kapağını kapattığınız tencereyi bir süre kısık ateşte armutların her tarafının renk alması için ara sıra karıştırıp soslayarak pişirin Süslemek için; Krem peyniri, pudra şekeri ve vanilyayı bir kapta iyice karıştırın Armutlar soğuduktan sonra yanına sosu ekleyerek servis yapın Afiyet Olsun |
|