Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
etmek, umut, yaşamaktır

Umut Etmek Yaşamaktır !!

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Umut Etmek Yaşamaktır !!

Umud etmek yaşamaktır Hayatın elinizden kaydığı anlarda tutunacağınız tek şey,umudunuzdur Yoksa…Yitirmişseniz; Tutunamazsınız hayata, kayar gider elinizden

Sevdiklerinizden ayrılırken, kavuşmayı umarsınız Hasretlerimize o kekremsi tadı katan kavuşma umududur

İyi bir yazar olmayı umud etmiyorsanız yazamazsınız Bırakın kalemi; yormayın boşuna! Parmaklarınız klavyenin üzerinde gezinirken, sözcükler desen desen yansıyorsa ekrana, umutlarınızın resmidir gördüğünüz İster okuyun isterseniz seyredinBen yazdığım her yazıyla bir şeyleri değiştireceğimi umud ediyorum Dünya değişmemekte direniyorsa benim umurumda mı !?

Umud etmek inanmaktır

Hayatı anlamında İyiliklerinde kötülüklerinde mutlaka bir karşılığının olacağını ummuyorsanız, adalet duygunuz yok olur Gördüğüm bunca güzelliklerin, bunca çirkinliklerin karşılıksız kalacağına ikna edemezsiniz beni Sevginizin karşılık bulacağını ummuyorsanız, umudunuzla birlikte aşk’a dair bütün yazılanlar silinir yüreğinizden Şiirler şarkılar anlamsızlaşır Öykülerdeki gülleri soldurursunuz

Umut, bütün duyguların yatağında aktığı nehirdir

Hayatı anlamdıran değerler UMUTLARINIZDIR Hatta bütün sevgileri, tutkuları, coşkuları kuşatan Umutlara sevdalanmak Sorun kendinize; Yüreğiniz yetiyorsa yürüyün… Sevginizi, tutkunuzu, coşkunuzu katarak

Beklentilerden söz etmiyorum Yarınlar randevuyla gelmez; Ne beklentisi! Hayallerden de söz etmiyorum Ne yaş’ından ne de kurusundan! Söküp alırım diyebiliyormusunuz? Ben ondan bahsediyorum Hangi rüzgarsa, hangi fırtınaysa, hangi yönden esiyorsa essin Umurunuzda mı? Siz yağmurlarınızı beklerken

İkisi de zordur Kalabalıklar içinde yalnız olmak da, Yanlızken kalabalığın ortasında kalmak da Bazen kendinize çekilmek istersiniz Yüreğinizdeki okyanuslarda fırtınalar patladığında, sığınacağınız tek limandır yalnızlığınız Kaf dağı ne yana düşer?

Kahramanı olacağınız bir masal ararsınız Bütün masallar doludur Bir masal yazarsınız! umuda seslenen Ya yoksa Yitirmişseniz!

Donarak ölen Kayserili Recebin haberini okumuştum Geçen kış’tı herhalde Pazarlarda hamallık yapıyormuş; Sokaklarda barınan evsiz Recep Gündüzleri yük taşıdığı küfesine yaslanarak, kıvrıldığı bir köşede yarınlara dair umut tazeliyormuş geceleri O sabaha karşı, kara kış dondurana kadar! Sağ elinin sımsıkı yumulu olduğunu farketmişler Açıp baktıklarında 10 ytl bulmuşlar avucunda Servetini harcamamıştı! Sımsıkı sarılarak hayata tutunuyordu garib On lira değildi sıkıya sarıldığı Yaşama umuduydu Umutlarını…Yaşatıyordu Hayatın ona karşı bütün cimriliğine rağmen

Öte yandan, tatillerini yazın Antalyada kışın Uludağda yapacak imkanlara sahip, gencecik insanlar, hayatlarının baharında yaşamın anlamı yok, ölmek istiyorum! diyorsa ve taptaze fidanlar kıyıyorsa kendilerine, yitirdikleri nedir?

Daha çocukluğun masumiyetini, ergenliğin heyecanını yaşamadan alkolün, uyuşturucunun pençesine düşüyorlarsa, kaybettikleri nedir?

Paraysa para, İmkansa imkan! Hayatın bütün cimriliğine rağmen, hamal Recebi sımsıkı tutunduran; Yine hayatın olanca cömertliğine rağmen bu insanları savuran nedir?

Umutlarınızı yitirmişseniz,
Hayatı anlamlandıramazsınız

Her birimizin “ben” diyerek ifadelendirdiği problemleri hepimiz yaşıyoruz Aynı yada benzer sorunlarla boğuşuyoruz Çeşitli mağduriyetler, yaşanabilir Hak etmeyene öfkelenmeyin bile

Hoşça kal demek kolay, yarınlara Sıkıysanız merhaba deyin Taptaze, sımsıcak, yepyeni bir merhaba Yarın başka bir gündür Yarın…yeni bir gün

Bir insana, bir topluma yapılacak en büyük kötülüktür; Umutlarını çalmak! Yerine hiç bir şey koyamazlar

Umutlarınızı çalanlara izin vermeyin, kendinize bile!
Bütün şiirler öyküler umuda sesleniyor Masallar da

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com