![]() |
Gayri Dayanamam Ben Bu Hasrete Türküsü - Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gayri Dayanamam Ben Bu Hasrete Türküsü - HikayesiGayri Dayanamam Ben Bu Hasrete (Bedia Akartürk'ün Yorumuyla) ![]() Ressam: Mehmet Ruhi Arel - Tablo Adı: Uyuyan Anne ve Çocuklar (1922) ![]() ![]() Hüseyin Emre ile bir hayat kadının acıklı öyküdür ![]() ![]() Hüseyin, Çorum'un Alaca ilçesinde varlıklı bir ailenin oğludur ![]() ![]() Fakat, Hüseyin genelevde çalışan bir hayat kadınına sevdalıdır ![]() Hüseyin'in bu sevdadan asla vazgeçmemektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Ve hayat kadını bu hasrete dayanamaz ![]() ![]() ![]() Hüseyin bu acıya dayanamaz ve kendini alkole verir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gayrı dayanamam ben bu hasrete Ya beni de götür ya sen de gitme Ateş-i aşkınla yakma çıramı Ya beni de götür ya sen de gitme Sen gidersen kendim berdar ederim Bülbül gül dalına konmaz n'iderim Elif kaddim büker kement ederim Ya beni de götür ya sen de gitme Yar sineme vurdun kızgın dağları Viran koydun mor sümbüllü bağları Hüseyin'im geçiyor gençlik çağları Ya beni de götür ya sen de gitme ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|