|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
fincana, hikayesi, kahve, koydum, mican, türküsünün |
![]() |
Mican (Kahve Koydum Fincana) Türküsünün Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mican (Kahve Koydum Fincana) Türküsünün Hikayesi![]() Micaoğlu Hüseyin, 1864 yılında Giresun'un Keşap Nahiyesi'ne bağlı Engüz (bugünkü resmi adı Dokuztepe) Köyü'nde doğmuştur ![]() ![]() ![]() Hakkındaki söylentilere göre dağlarda barındığı yıllarda eşkiyalık yapmış, ama Köroğlu gibi hep zalimin karşısında, mazlumun yanında olmuş, zenginden alıp fakire vermiştir ![]() ![]() ![]() Mican Türküsü Kahve koydum fincana Hele bakın Mican'a Kör olası Kel Seyit Nasıl kıydın bu cana? Oy benim canım, Mican'ım Dünyalarda bir canım ![]() Mican sen öleceksin Kabire gireceksin Dokuz tahta altında Ne cevap vereceksin Oy benim canım, Mican'ım Dünyalarda bir canım Mican'ımın martini Dolar dolar boşanır Kel Seyit'in gelinleri Giyinir de kuşanır Oy benim canım, Mican'ım Dünyalarda bir canım ![]() Martininim pulları Gece kestim yolları Aslan Mican geliyor Saymaz karakolları ![]() Oy benim canım, Mican'ım Dünyalarda bir canım ![]() Esbiye'nin pirinci Ayvasılın turuncu Agaların içinde Micanoğlu birinci Oy benim canım, Mican'ım Dünyalarda bir canım Ayvasıl burun burun Agalar geri durun Micanoğlu geliyor Altına iskemi gurun Oy benim canım, Mican'ım Dünyalarda bir canım Galiser* yolu taşlık Eskidi zıpka başlık Gotkile** hiç durmuyor Hergün istiyor harçlık Oy benim canım, Mican'ım Dünyalarda bir canım Giresine ev yaptım Galiseri ben yaktım Zenginin parasıyla Fukarayı donattım Oy benim canım, Mican'ım Dünyalarda bir canım Karanfilim saksıda Bir yar sevdim Aksu'da Mevlam bizi kavuştur Akşam ilen yatsıda Oy benim canım, Mican'ım Dünyalarda bir canım Karagöl Obası'nda Su içitim kana kana Mican'ın agaları Ağlıyor yana yana Oy benim canım, Mican'ım Dünyalarda bir canım ![]() |
![]() |
![]() |
|