&Quot;Giresun'un İçinde&Quot; Türküsü Ve Hikayesi |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
&Quot;Giresun'un İçinde&Quot; Türküsü Ve HikayesiGiresun yöresine ait olan `Giresun`un İçinde` türküsünün hikayesini konu alan `Feride`de güzel bir kıza sevdalı iki delikanlı arasında yaşanan çekişme anlatılıyor Karadeniz`in suları gibi hırçı n bir yapıya sahip olan Feride, Giresun`un şirin bir köyünde yaşar Genç kız, köyün mazlum delikanlısı Ömer`le tutkulu bir sevda yaşamaktadır Feride`nin ailesi de bu birlikteliği onaylar Fakat Feride`ye sevdalı bir diğer kişi de köyün belalı- larından Musa`dır Feride`nin Ömer`le bir sevda yaşadığını öğrenen Musa çılgına döner Peşine adamlarını da takarak genç adamı öldüresiye döver Feride`den vazgeçmeye niyeti olmayan Ömer ailesini de alarak genç kızın evine giderek söz keserler Giresun-Ali Osman Özyakupoğlu-Mustafa Küçük-Azize Gürses Giresun'un İçinde İki Sokak Arası Altı Kurşun Attılar Üç De Piçak Yarası Vuruldum Düştüm Yere Gidemedum Uzağa Ne Edelum Sevduğum Düşürdüler Tuzağa Giresun'un İçinde Yeşil Fındık Bahçesi Vurdular Sevduğumi (Feride'mi) Yere Düştü Kopçası Vuruldum Düştüm Yere Gidemedum Uzağa Ne Edelum Sevduğum Düşürdüler Tuzağa Vuruldum Sevduçeğum Kanar Yüreğum Kanar Alamadum Ben Seni Yanar Yüreğum Yanar Vuruldum Düştüm Yere Gidemedum Uzağa Ne Edelum Sevduğum Düşürdüler Tuzağa Videoyu Göremeyenler Tıklayınız |
|