![]() |
Çölde Bir Kum Tanesi... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çölde Bir Kum Tanesi...![]() Bir varmış bir yokmuş; çok eskilerde, hayatın büyülü olduğu bir zamanda yaşayan bir kum tanesi varmış ![]() Dünyadaki en büyük çölde, milyarlarca kum tanesi arasında belki de en hayâlperestiymiş!!! O kadar hayâlciymiş ki, bir kurduğu hayâli bir daha kurmaz imiş ![]() ![]() ![]() Kum arkadaşlarının sayısı, onu geçmezmiş ![]() ![]() Günlerden bir gün, onlar mutluluk hayâllerine devam ederken çölde bir rüzgâr esmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her biri tek başına kalmış koca sahrada ![]() ![]() ![]() Başlarına gelecek en büyük belâ olarak düşünmüş her biri bu olayı! ![]() ![]() En çok üzülen de, bizim hayâlperest kum tanesi olmuş ![]() Günlerce yememiş , içmemiş , gezmemiş , uyumamış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yalnızlığını düşünmüş; milyarlarca kum tanesi içinde yalnızmış ![]() ![]() ![]() Hiç konuşmak gelmiyormuş içinden ,düşündükçe şaşıyormuş o büyüklüğe! ![]() ![]() Kendisi ne kadar da küçükmüş! ![]() ![]() Düşünmüş , düşünmüş , düşünmüş ![]() ![]() ![]() ![]() Öyle bir hâle dalmış ki, kendi bile ne olduğunu anlamamış! ![]() ![]() Böylece, günler ayları, aylar yılları takip etmiş ![]() Bir ara kendine gelmiş; ondan sonra yalnızlığın kadrini bilmiş ![]() Karar vermiş “daha çok öğrenmeliyim” diye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sormuş bütün kumlara “nasıl öğrenirim ?”diye ![]() ![]() Bizim hayâlperest,aramaya başlamış ![]() ![]() Neredeyse, bütün çölü dolaşmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günler geçmiş aylar ,yıllar geçmiş, ne bir kelime konuşmuş ne de bir şey istemiş ![]() ![]() Sahrayı düşünmüş; kendine göre sonsuz olan sahranın dahi bir sonunun olduğunu ![]() ![]() ![]() ‘Ben kimim ?’ diye ‘Nereden geldim, nereye gidiyorum?’ ‘Niçin geldim buraya bir kum tanesi olarak?’ Bu sorular, bilincini ve idrakini allak bullak etmiş ![]() ![]() ‘Ne hissediyorsan o’sun sen! ![]() ![]() ![]() Önce, kavrayamamış ne demek istediğini ![]() ![]() ![]() Anlamış biraz olsun, bilge kumu! ![]() ![]() Bir gece bilge kum gelmiş, bizimkinin yanına, “bak “demiş “yukarıya!” bakmış ,o güne kadar bakmadığı yukarıya, inanamamış, çöl büyük; ama ne önemi kaldı ki sonsuz gökyüzünün yanında ! ![]() ![]() Ondan sonra, devam etmiş bilge kum; “Arama hiç boşuna dışarıda! ![]() ![]() Aradığın, kendinde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her şey sende, özünde ![]() Kâinât sende, özünde ![]() ![]() ![]() Bu bilge sözler, onu yine düşündürmüş ![]() hâle dalmış ki, sırf o hâl olmuş ![]() ne çöl ne de yıldızlar ![]() ![]() ![]() kendine gelmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anlayamamış O’nun bu hâlini ![]() ![]() yaşadığı hâlin bilge kuma göre, sonsuzda bir damla olduğunu ![]() En sonunda söylemiş bilge kum ona : ‘Alemlerinaslı hayâldir, var olan hiçtir ![]() ![]() Özün özü budur; yolun sonu yokluktur ![]() Bunu duyan hayâlperest kumda ne hayâl kalmış kuracak, ne de düşünce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|