Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doğu, marguerite, yourcenar, öyküleri

Doğu Öyküleri - Marguerite Yourcenar

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Doğu Öyküleri - Marguerite Yourcenar

Doğu Öyküleri
Marguerite Yourcenar
Çeviren: Hür Yumer
Helikopter Yayınları
Şubat 2009, 112 Sayfa

Biz gençken bu kitabı tekrar tekrar okuduk Başucu kitabımız yaptık Ernesto Saboto’nun Tünel’i, Italo Calvino’nun Görünmez Kentler’i neyse, Doğu Öyküleri de oydu bizim için Bir şölen Düzyazı sevmeyen dostlarımız bile önünde secdeye dururlardı bu kitabın Yourcenar, efsanevi isim Bu kitap, efsanevi bir kitap

Nefî divanını Bulak baskısıyla karşılaştıran ve şiir deyince, açıyorum eskileri okuyorum diyen en yakın arkadaşım, adını vermeyeyim, Doğu Öyküleri deyince sadece mutluluktan havalara uçardı

Tabii, çevirmenin payı büyüktü bu durumda Hür Yumer, okuyup okuyabileceğimiz en güzel çevirilerden birini hediye etmişti Türkçeye
Herhangi bir okur, mesela, “Wang-Fo Nasıl Kurtuldu” başlıklı ilk öyküyü okuduğunda, hakikaten selamlayacaktır edebiyatın gücünü Güzelin niye güzel olduğunu açıklamakta zorlanırız genelde Ben de anlatamazdım eskiden bu kitabın niye güzel olduğunu Şimdi biliyorum: Yaratıcılığın, yeni bir şey yapmanın yani poiesis’in en has örneği bu Uzun müddet de aşılabilecek türden değil Güzel, bu Tam da bu Başdöndürücü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com