Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
coelho, paulo, zahir

Zahir - Paulo Coelho

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zahir - Paulo Coelho

[color="Blue"][/i]

Yazar Jorge Luis Borges'e göre "zahir" kavramı, islam geleneklerinden gelmektedir ve 18 yüzyılın bir döneminde doğduğu düşünülür Zahir, Arapça 'görünen, var olan, görünmez olamayan' anlamına gelir Bir zamanlar karşılaştığımız bir kişi ya da düşünce, başka hiçbir şeye yer vermeyecek biçimde yavaş yavaş bütün düşüncelerimizi kaplar Bu durum bir tür delilik ya da kutsal bir düşünceye kendini kaptırmak şeklinde tanımlanabilir

Bazı şeylerin gitmesine izin vermek işte bu nedenle çok önemlidir Onları serbest bırakmak, gevşek olanı kesmek, insanların hiç kimsenin işaretli kağıtlarla oynamadığını anlaması gerekiyor; bazen kazanırız ve bazen de kaybederiz Hiçbir şeyi geri almayı bekleme, yaptıkların için takdir edilmeyi bekleme, ne kadar zeki olduğunun keşfedilmesini ya da aşkının anlaşılmasını Daireyi tamamla; gururlu, yetersiz ya da kibirli olduğun için değil, sadece artık onun senin yaşamında yeri olmadığı için Kapıyı kapat, plağı değiştir, evi temizle, tozdan kurtul Geçmişte olduğun kişi olmayı bırak ve şu anda kimsen o ol

'Seni kendimden bile daha çok seviyorum' Eğer bunu söyleyebilirsem kendimle barış içinde yaşamayı sürdürebilirim, çünkü bu aşk beni rehin aldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com