Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
boşum, bugün

Bugün Boşum

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bugün Boşum

Bugün Boşum

Bugün pazar İçerde baharın tatlı kokusu Pencereleri ardına kadar açtım telaşsız bir kahvaltıEvi şöyle bir toplayıp çıkacağım Mine’yle sahilde yürüyeceğiz

Bugün kalori hesabı yok Kocaman, çikolatalı bir dondurmayı hak ettim Yanıma şiir kitabı da alayım Cebren ve hile ile, okurum Mine’ye Garibim mecbur dinler

Oğlum dibimde bitiyor:

--Anne ya, ceketimin düğmelerini dikmeyi unutma, yine hocalardan azar yedim
--Tamam dikerim, bu arada, azar yenmez, işitilir, dedim gülerek

Bir saniye geçti geçmedi elinde bir tomar kağıt;

--Anne Türkçe ödevimin yazım yanlışlarını düzeltsene Yarın son günmüş Hoca bir titiz ki gözünden hiç kaçmaz

--Sen de titiz ol, yanlış yapma Hem, o ,kaç sayfa öyle?

--On sayfa, ama daha azını kabul etmiyorlar ki

--Tamam hadi, önce düğmeleri dikeyim, sonra da ödevine bakarım

Koşucu temposuyla giriştim işe Mutfağı topladım, çamaşırları astım Aman düğmeler İkinci düğmede iğne parmağımı deldi Kan… Tüm okul ceketlerini lanetledim Düğmeleri de…

Ödeve başladım, bir telefon , konuşmalar, oğlum tepemde;

--Anne, Emre gelecek film izleyeceğiz, ne olur kek yapSenin kekine bayılır o Güzel annem benimBugün boşsun nasılsa

--Demek bayılıyoryaparım ne olacak canım, nasılsa boşum bugün

Ödevleri bir kenara bıraktım, bari önce keki fırına atayım Kabartma tozu bitmiş Süt azalmış Küçük bir alışveriş çıkıyorum

Kek fırında, ödev tamam, düğmeler şimdilik yerinde Çıkma saatim Şiir kitabı çantamda Nefes nefese…Hazırım

Hey benim zavallı hazırlığım Bir şangırtı banyodan

--Anneee koş!!!

Musluk çıkmış su şarıl şarıl akıyor Üstüm başım vıcıkzor bela musluğu takıyorum, eğreti… Tamirci çağırmak lazım Bugün olmaz Bugün Pazar Ben boşumŞu suları yok etmeliyim

Çalışkan bezlerim devreye giriyor, dar alanda kısa paslaşmalar Nihayet banyo kupkuruAma ben tere battım üçüncü kez giyiniyorum

Kapı zili…İkinci baskın Mine’den Köpürerek içeri giriyor Kaç saattir bana ulaşamayınca, tabii öfke içinde
Ben ağlamaklı;

--Yapma Mine, bir kazazedeye kıyma

Mine’yle ikimize kocaman bir parça kek koyuyorum Tavşan kanı çayMine bayılır bunasakinleşiyor, dertleşiyoruz Canım arkadaşım O hep beni anlar

Akşam oldu, Mine gitti Onunla bir saatlik sohbet her şeye değer Biraz uzanayım telefon oğlum Su baskınında kaçıp arkadaşına sığınmıştı

--Anne, bak bu çok önemli, yarın için, münazara konusuydu unuttum ‘’Leyleklerin Göçü’’, internetten araştırıp masa üstüne dosyalar mısın? Ben gelince cd’ye çekerim Ne olur benim melek annem, güzel annem, …

Çok sakinim, güler yüzlüyüm, sesim kadife;

--Hemen bir tanem, şimdi bakarım, zahmet olur mu canım Biliyorsun, ben bugün boşum Leyleklerini dosyada bil

Bütün işleri bana şırınga ile enjekte edebilirsiniz Hücrelerim sıraya koyar onları Ben yaparım Bugün nasılsa boşum

Zehir gibi acı kahvemi alıyorum Şu leyleklere bir bakayım Neredeler? Baharın ortasındayız, evlerindedirler Belki bir tanesi bahara rağmen göç etmek ister Niye olmasın?

--Heyy, bir bahar günü göç etmeye karar veren leylek…Bekle ben de geliyorum

Bugün pazar, boşum Pardon, yokum…

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com