![]() |
Karabasan | Enis Batur |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karabasan | Enis BaturYoruldum, çok yaşlandım artık: Geçen ay 83 yaşıma bastım, gövdem beni daha ne kadar taşır kestiremiyorum; zihnim, yıllardır direniyor olup-bitenlerin yıpratıcı yanına, o da dinlenmek istiyor galiba ![]() 40 yaşlarındayken, uzun yaşamak, yapmak istediklerime, yazmak istediklerime olabildiğince geniş ufuklar, olanaklar kazanmak arzusu egemendi içimde, anımsıyorum ![]() Zoraki göçmen olacağım, kendi ülkeme dönme şansım olmaksızın bir şehirden ötekine göç ederek yaşamak zorunda kalacağım pek aklımdan geçmezdi ![]() Şimdi dönüp bakıyorum da, aymazlığımı, çevremdekilerin aymazlığını kavramakta güçlük çekiyorum: Nasıl olmuştu da olabileceklerin boyutlarını sezememiş, güçlü bir girdabın ortasına doğru topluca sürüklendiğimizi farkedememiştik? Geçen yüzyılın son çeyreği başladığında oysa, barut fıçısı şekillenmeye yüz tutmuştu zaten ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Umutlarımız bir bir duvara dayandığında biz de yüzyılın sonunda dayanmıştık ![]() ![]() ![]() Biz gidenler, gitmek zorunda kalanlar, beyhude çırpınışlar içinde yıldan yıla, sınırdan sınınra sürgün olduk ![]() ![]() ![]() ![]() 40 yıldır sürdürdüğümüz savaşımız bize bir ışık kaynağı bıraktı mı? Yayımladığımız göçmen gazeteleri için yazdıklarımı isteseler de okuyamayacak yeni kuşak temsilcileri ![]() ![]() Şimdi, bu yaşta ve bu durumda hayıflanmak gülünç oluyor, biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Basiretimizin bağlandığı, "bir şey olmaz" kolaycılığına sığındığımız, "birileri durumu düzeltir nasıl olsa" mantığına yenildiğimiz günleri acıyla, ağrıyla anımsıyor yaşlı belleğim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|