Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
piramitleri, türk

Türk Piramitleri

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türk Piramitleri

Çin sınırları içinde bulunan bu piramitleri Türkler'in yaptığı tahmin edilmekteymiş ve bu, batılılar tarafından gizlenip inkar edilmeye çalışılıyormuş Ama durum daha fazla gizlenememiş ve asıl ilginç olan ise Mısır'daki piramitlerden daha eski olduğuymuş ki bu doğruysa Mısırlıların piramit inşaat etmesini eski Türk medeniyetlerinden öğrenmiş olma olasılığı ortaya çıkıyor

Mısır'daki en eski ve Keops Piramiti'nden (168 metre) yaklaşık iki kat büyük Türk piramiti dediğimiz piramitlerden bir tanesine "BEYAZ PİRAMİT" deniyormuş ve 300 metre yüksekliğindeymiş Şu anki Çin Halk Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan, Xian şehrine 100 km uzaklıkta, Qin Ling Shan dağlarında Türkler tarafından yapıldığı düşünülen irili ufaklı yaklaşık 100 piramit varmış

Uçağın Çekmiş Olduğu Fotoğraf
Beyaz Piramit'in ikinci dünya savaşında Çin'e yardım malzemesi taşıyan bir C-54 uçağı tarafından çekilen görüntüsü ilk defa 1957 yılında Life dergisinde yayınlanmış Piramitleri araştırmak üzere 1994 yılında bölgeye giden
Alman bilim adamı Hartwig Hausdof kendi koleksiyonundan birkaç resmin halka açılmasına izin vermiş Aslında bu sözler Alman bilim adamının da bu bilgiyi gizlemeye çalıştığını göstermektedir
Çoğu Türk araştırmacı yazarları bu piramitlerin Türkler tarafından yapıldığına emin gibidirler Çinliler piramitlerin bulunduğu alanı yasak bölge ilan etmişlerdir Bu nedenle Piramitler içerisinde bulunan Mısır medeniyetinden çok daha ileri bir teknikle mumyalanmış olan cesetler ve Ön-Türkçe yazıtlar üzerinde araştırma yapılamamaktadır
Türk Bilim adamı Kazım MİRŞAN yaptığı araştırmalarda Ön-Türk uygarlıkları tarafından OT-OĞ olarak isimlendirilen Ön-Mısır'a MÖ 3000 yıllarında Doğu Anadolu'dan Isub-Ög yazısının gittiğini tespit etmiştir Kazım MİRŞAN'ın bugüne kadar anlamı çözülemeyen 184 adet mısır hiyeroglifini Ön-Türkçe olarak okumuş olduğu ve mumyalama tekniklerinin yine MÖ 3000'li yıllarda Altaylarda geliştirildiği düşünülürse Piramit inşa teknolojisinin Eski Mısır'a Ön-Türk Uygarlıkları tarafından öğretildiği sonucuna ulaşılmakta demektir
Şu an Çinli yetkililer bölgeyi inceletmiyormuş; yasak bölge ilan etmişler ve piramitlerin üstü toprakla kapanmış bu toprağın üstüne de yaz kış yeşil kalan ağaçlar dikilmiş dikilmiş diyorum çünkü ağaçlar çok düzgün bir hizada ve daha tam büyümemişler Bu çinlilerin o bölgeyi gizlemeye çalıştıklarının kanıtı olarak gösterilebilir Herhalde İleride üstü orman olan küçük bir tepe görüntüsü alarak kimse tarafından fark edilmeyecektir diye düşünmüşlerdir

Ağaçlandırılma Yapılmış piramit
İkinci Dünya savaşından bu zamana kadar piramit
incelenmemiş, incelenmediği gibi de korunup temizlenmemiştir Hatta piramitin yanına gitmeye çalışan bilim adamları piramite yaklaştırılmamış Ama piramitin yanında tarım yapılmaya izin verilmiştir Bu görüntüler aslında her şeyi açıklıyor; piramitlerin yok olup gitmesi için çalışılıyor gibiler

Piramitin yanında tarım yapılıyor

Bölgenin uydu görüntüsü
Umarım daha geç olmadan ileride gerekli araştırmalar yapılır
Konu hakkında videoyu buradan izliye bilirsiniz
Başka bir sitedeki yazıyı da buradan okuyabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com