![]() |
Sana Geldim Tabi, Kime Gitseydim... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sana Geldim Tabi, Kime Gitseydim..."Bir yılan gibi kıvrılmış yatıyor yanımda şimdi hayat ![]() Korkuyorum ![]() Gökyüzümün rengini çalıp paletine koyan bu insanlardan korkuyorum ![]() ![]() Acizim ![]() Acizliğimi sana sığındıkça görüyorum ![]() ![]() Acizlik yapışıp kalıyor yakamda ![]() ![]() Rengim soldu Ya Rabbi! Gökyüzüm grinin tonlarından mavi hayalleri biçiyor kendine ![]() ![]() Sana geldim tabi Kime gitseydim! Senden başka, kim korur beni benden? Denizlerimi kim geri verir bana; yıldızlarımdan kim hayaller örer? Acizim şimdi Ya Rabbi! Sana yaklaştıkça berraklaşan kalbim, uzaklaştıkça kararıyor ![]() ![]() Gidebileceğim başka yerim yok diye gelmedim sana; geldiğimde gitmek istemeyeyim diye sendeyim ![]() ![]() Aramak, bulunmak istemekmiş ![]() Arayan, bulunurmuş ![]() Sen, beni bul diye bana “beni ara” demişsin de, aramaktan yorulmuşum ![]() Sen meğer beni bulmak için,seni aramamı istemişsin ![]() Şimdi renklerim soluk, her yanımda kabukları var dünyanın, ellerimde pisliğin tortusu, gözbebeklerimde sensiz bir ışık ![]() Bir yılan yatıyor yanımda ![]() ![]() Korkuyorum ![]() Bulmaktan korkuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve korkmaktan korkuyorum ![]() Acizim Ya Rab! Bir yanımı dünyaya bırakalı çok oldu, şimdi o eksik yanım benimle yürüyor artık ![]() ![]() Utanıyorum ![]() Sana daha önce gelmediğim için değil, gelmeyi neden istemedim diye utanıyorum ![]() Başım önümde, bir mahçup bakış gözlerimde, yarısı yıkılmış kalbimin, renklerim hep gri, ellerim hüznün nasırlarıyla dolu, bir korku, bir alev, bir ateş, bir yangın içinde, şimdi ![]() Her şeye ve kendime rağmen, yine de, belki kabul edersin diye, belki bir daha ayırmazsın beni kendinden diye Sana geldim tabi Kime gitseydim!" CELİL SEZER |
![]() |
![]() |
|