Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayet, muhammed, suresi

Muhammed Suresi 7. Ayet

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Muhammed Suresi 7. Ayet

MUHAMMED 7 Ey iman edenler! Eğer siz Allah’a (Allah’ın dinine) yardım ederseniz O da size yardım eder, ayaklarınızı kaydırmaz (diyanet vakfı)

arkadaşlar eğer allah sonsuz güce sonsuz akıla sonsuz bilgiye sahip ise neden kulundan yardım istiyor? ayrıca siz bana yardım edin ki ben de size edeyim diyoryardım etmesi için bizim yardımımıza mı muhtaç? her durumda allah ihtiyacı olmayan demek ise neden insanlardan yardım istiyor?

bu konu ile ilgili detaylı ve mantıklı açıklama nedir? bunu bilmek isterim

sevgiyle: adaletsiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Muhammed Suresi 7. Ayet

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Muhammed Suresi 7. Ayet

haşaasla Allah ın bizim yardımımıza ihtiyacı yokturbu ayet de zaten bir istek cümlesi değil bir şart(koşul) cümlesidir ona nasıl ulaşabileceğimizi anlatan biz Allah ın dinine sahip çıkarsak o da bizi şaşırtmayacak inşAllah

“İnkâr edenlere gelince, onların hakkı yıkımdır Allah onların yaptıklarını boşa çıkarmıştır Bunun sebebi, Allah'ın indirdiğini beğenmemeleridir Allah da onların amellerini boşa çıkarmıştır” (Muhammed 8-9)

Alıntı Yaparak Cevapla

Muhammed Suresi 7. Ayet

Eski 08-03-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Muhammed Suresi 7. Ayet

smyyes´isimli üyeden Alıntı

haşaasla Allah ın bizim yardımımıza ihtiyacı yokturbu ayet de zaten bir istek cümlesi değil bir şart(koşul) cümlesidir ona nasıl ulaşabileceğimizi anlatan biz Allah ın dinine sahip çıkarsak o da bizi şaşırtmayacak inşAllah

“İnkâr edenlere gelince, onların hakkı yıkımdır Allah onların yaptıklarını boşa çıkarmıştır Bunun sebebi, Allah'ın indirdiğini beğenmemeleridir Allah da onların amellerini boşa çıkarmıştır” (Muhammed 8-9)

teşekkürler cevabınız içingelelim cevabınızın başka bir soruya gebe olmasına: allah yarattığı aciz kuluna yardım etmek için şart koşar ve koşabilir, bunu kabul ediyorum da neden başka şart değil de sırf kendisine yardım karşılığı ile bu şartı koşar? yani böyle bir şeye ihtiyacı yoksa neden sırf bu tarz bir şart?

Alıntı Yaparak Cevapla

Muhammed Suresi 7. Ayet

Eski 08-03-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Muhammed Suresi 7. Ayet

adaletsiz´isimli üyeden Alıntı

teşekkürler cevabınız içingelelim cevabınızın başka bir soruya gebe olmasına: allah yarattığı aciz kuluna yardım etmek için şart koşar ve koşabilir, bunu kabul ediyorum da neden başka şart değil de sırf kendisine yardım karşılığı ile bu şartı koşar? yani böyle bir şeye ihtiyacı yoksa neden sırf bu tarz bir şart?

Allah bizim yaptığımız hiç bir şeye muhtaç değilbizim amelimize de ihtiyacı yokbiz ona muhtaç olduğumuz için ,verdiği nimetlere şükrümüzü eda etmek için ibadet ediyoruzAllah ın dinine yardım nasıl olurO'nun isteklerini yerine getirerekburada yardım etmekten kasıt sizin de anladığınız gibi onun istediğini yapmaksiz sizin sözünüzü dinleyeni mi seversiniz yoksa asi olanı mıtabi ki sözünüzden çıkmayanı seversiniz ve siz de onu kendinizce mükafatlandırırsınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Muhammed Suresi 7. Ayet

Eski 08-03-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Muhammed Suresi 7. Ayet

ve şimdi diyeceksiniz ki Allah ın bizim yardımımıza ihtiyacı yoksa neden bizden ibadet etmemizi istiyorBediüzzaman Hazretleri’nin örneğiyle örnek verecek olursak; doktor hastasına reçete yazıyor ve “Bunu mutlaka kullanmalısın” diyor Şimdi hasta, doktora “Senin buna ne ihtiyacın var? Bunu benden neden istiyorsun?” demeye hakkı ve yetkisi var mıdır? Aynen bu misâlde olduğu gibi, Allah bizim mutlaka ibadet yapmamızı istiyor Çünkü hasta olan biziz, ibadete muhtaç olan biziz, bizim ibadete şiddetle ihtiyacımız vardır Bizim her derdimizi Allah’a arz etmeye şiddetle ihtiyacımız vardır Bunu ancak ibadetle yapabilmekteyiz
Alıntı Yaparak Cevapla

Muhammed Suresi 7. Ayet

Eski 08-03-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Muhammed Suresi 7. Ayet

İnsanın çocuğuna birşeyi yapması için mükafatlandırmasında benzer
Mesela çocuğunuza dersiniz''Okula güzel bitirirsen sana şunu alacağım'' gibi hakbuki okula güzel bir xdereceyle b itirmesi babanın menfaatine değil çocuğun menfaatinedir
Yani bu ayette kularını mükafatlandırmak isteyen Allah'u teala insanlardan çabalamalarını ve mükafatı kazanmalarını ister buda Allah'u telanın rahmetindendirBabanın çocuğa rahmeti gibitabi Allah'u tealanın rahmeti sonsuzdur

Alıntı Yaparak Cevapla

Muhammed Suresi 7. Ayet

Eski 08-03-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

Muhammed Suresi 7. Ayet

smyyes´isimli üyeden Alıntı

Allah bizim yaptığımız hiç bir şeye muhtaç değilbizim amelimize de ihtiyacı yokbiz ona muhtaç olduğumuz için ,verdiği nimetlere şükrümüzü eda etmek için ibadet ediyoruzAllah ın dinine yardım nasıl olurO'nun isteklerini yerine getirerekburada yardım etmekten kasıt sizin de anladığınız gibi onun istediğini yapmaksiz sizin sözünüzü dinleyeni mi seversiniz yoksa asi olanı mıtabi ki sözünüzden çıkmayanı seversiniz ve siz de onu kendinizce mükafatlandırırsınız

aslında ibadete ihtiyacı vardır gii cümleler kurmam merak etmeyin bunları biliyorum ve bir örnek vereceğim

bir adam yolla giderken karşıdan bir çocuk ona amca bama bu yolu geçmeme yardım eder misin der ve adam da yolu geçirir çocuğaşimdi geçirmeden önce çocuğa herhangi bir şart koşsa mesela diğer tarafa geçince benim arabamı itmeye yardım edeceksin dese( çocuktan bu beklenilmez ama yine de sıradan bir örnek olsun) ihtiyaç karılığında yolu geçirmiş olmaz mı?

ve şimdi diyeceksiniz ki Allah ın bizim yardımımıza ihtiyacı yoksa neden bizden ibadet etmemizi istiyor

yukarıda da belirttiğim gibi böyle bir şey söylemeyeceğim sevgiler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com