![]() |
Cehennem Ve Onun Bekçisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cehennem Ve Onun Bekçisi![]() ![]() ![]() Peygamber Efendimiz -Cehennemi bana göstermesini ona emretmez misin? dedi ![]() ![]() Cebrail: -Olur! dedi ve Cehennemin Bekçisi Mâlik'e: -Ey Malik! Muhammed'e, Cehennem'i göster! dedi ![]() Malik Cehennemin üzerinden örtüsünü açınca, Cehennem kaynamaya ve yükselmeye başladı ki, Peygamberimiz gördüğü her şeyin onu yakalayıp yakıvereceğini sandı ![]() Peygamber Efendimiz) -Ey Cebrail! Malik'e emret de, onu yerine geri çevirsin! buyurdu ![]() ![]() -Sakin ol! dedi ![]() ![]() ![]() Peygamberimiz Cebrail'e: -Ben niçin Malik'i hiç güler görmüyorum? diye sormuştu ![]() Cebrail: -Cehennem yaratıldığından beri, Malik hiç gülmemiştir! dedi ![]() ![]() Peygamberimiz: -Vallahi ey ümmet-i Muhammed! Benim bildiğimi sizler de bilseydiniz, muhakkak ki çok ağlar, pek az gülerdiniz! Canım, kudret elinde bulunan yüce Allah'a yemin ederim ki; benim gördüğüm şeyi sizler de görmüş olsaydınız, muhakkak ki pek az güler ve çok ağlardınız! buyurmuştu ![]() -Ya Resûlellâh! Sen ne gördün? diye sordular ![]() Peygamberimiz: Cennet'i ve Cehennem'i gördüm buyurdu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|