Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bekcisi, cehennem

Cehennem Ve Onun Bekçisi

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cehennem Ve Onun Bekçisi

Peygamberimiz dünya semasında, kendisini güler yüzle karşılayan melekler arasında yüzü hiç gülmeyen Cehennem'in bekçisi Malik adındaki bir Melek ile karşılaşmıştı Peygamberimiz onun kim olduğunu Cebrail'e sorup öğrendi

Peygamber Efendimiz

-Cehennemi bana göstermesini ona emretmez misin? dedi

Cebrail:

-Olur! dedi ve Cehennemin Bekçisi Mâlik'e:

-Ey Malik! Muhammed'e, Cehennem'i göster! dedi

Malik Cehennemin üzerinden örtüsünü açınca, Cehennem kaynamaya ve yükselmeye başladı ki, Peygamberimiz gördüğü her şeyin onu yakalayıp yakıvereceğini sandı

Peygamber Efendimiz)

-Ey Cebrail! Malik'e emret de, onu yerine geri çevirsin! buyurdu Cebrail de, Cehennemi yerine çevirmesi için Malik'e emretti O da Cehennem'e:

-Sakin ol! dedi Cehennem çıkmış olduğu eski yerine girince, Malik onun üzerine örtüsünü tekrar örttü Peygamberimiz; cehennemdeki azap susuzluklarını, azap zincirlerini, azap yılan ve akreplerini ve oradaki azaplardan daha bazılarını da gördü

Peygamberimiz Cebrail'e:

-Ben niçin Malik'i hiç güler görmüyorum? diye sormuştu

Cebrail:

-Cehennem yaratıldığından beri, Malik hiç gülmemiştir! dedi

Peygamberimiz:

-Vallahi ey ümmet-i Muhammed! Benim bildiğimi sizler de bilseydiniz, muhakkak ki çok ağlar, pek az gülerdiniz! Canım, kudret elinde bulunan yüce Allah'a yemin ederim ki; benim gördüğüm şeyi sizler de görmüş olsaydınız, muhakkak ki pek az güler ve çok ağlardınız! buyurmuştu

-Ya Resûlellâh! Sen ne gördün? diye sordular

Peygamberimiz:

Cennet'i ve Cehennem'i

gördüm buyurdu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com