Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
döv, fetvası, iki, kadına, katı

Kadına 'Sen İki Katı Döv' Fetvası...!

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kadına 'sen iki katı döv' fetvası

Kocasından dayak yiyen kadınlara müjde Çünkü yediği her tokata karşılık o eşine iki tokat atabilir Dini açıdan da bu caiz Fetvası bile var Hem de El Ezher'den

Mısır'daki El Ezher Üniversitesi, bir kadının meşru müdafaa olarak kocasına vurma hakkının bulunduğu yönünde fetva verdi

İslami ilimlerde otorite kabul edilen El Ezher Üniversitesi, bir kadının meşru müdafaa olarak kocasına vurma hakkı bulunduğu yönünde fetva verdi

El Ezher Üniversitesi Fetva Kurulu Başkanı Şeyh Abdülhamid el Atraş, "Bir eşin kendini korumak için kocasına vurması yasal hakkıdır" dedi

El Masri el Yum gazetesinin haberine göre, el Atraş, herkesin kendini savunma hakkı bulunduğunu şöyle vurguladı: "Bütün insanoğlu Allah indinde eşittir Hatta kadın yediği her tokat başına 2 tane atmalıdır"

Suudi din adamı Şeyh Abdul Muhsin El Ubeykan da şiddete maruz kalan kadının aynı şekilde kocasına karşı koyabileceğini belirtti

Uluslararası Af Örgütü, Mısır'da ölen her yüz kadından 35'inin aile içi şiddete kurban gittiğini açıklamıştı

(Zaman)

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

El ezher çoktan bozuldu Onların sözleri senet olamaz Sizin böyle uygunsuz yazılarınız üzüyor bizi Allahü teala kuran-ı kerimde kadın ile erkeğin eşit olmadığını bildiriyor Bu yazınız senedsiz bir yazı

Kadınlara böyle bir hürriyyet verilmesini isteyen erkekler, (Gayr-i meşrû’ bir şey istemiyoruz ki) diyorlar Meşrû’ olarak ne istedikleri kendilerine sorulunca, cevâb veremiyorlar (Kadınları esâretden kurtaracağız) deyip geçiyorlar (Nisâ) sûresinin otuzüçüncü âyetinde meâlen, (Erkekler, kadınları terbiye edici ve onlara iş vericidir Allahü teâlâ, erkekleri kadınlardan üstün yaratmışdır) buyuruldu Dinde reformcular, kadınları, bu âyet-i kerîmede bildirilen yerlerinden kurtaracaklarmış! Bunun neresi meşrû’dur İslâmiyyetin erkekleri kadınlardan üstün tutmasında birçok sebeb ve fâide vardır Bu üstünlük âile hayâtının düzgün olması için de lâzım ve zarûrîdir (Âile içinde kadın ile erkeğin hakkı eşid olmalı Hayât müşterekdir) sözü de kıymetsizdir (Enbiyâ) sûresi yirmiikinci âyetinde meâlen, (Allahdan başka bir ilâh, bir tanrı dahâ bulunsaydı, âlemdeki nizâm bozulur, karma karışık olurdu) buyuruldu Bu âyet-i kerîmedeki kuvvetli mantığa dayanarak düşünenlere göre, âile içinde, derece derece herkesin ayrı bir hakkı ve değeri, şerefi lâzımdır ve âile arasında bir baş bulunmasına zarûret vardır Millete bütün hakların verildiği bildirilen cumhûriyyet idâresinde bile bir devlet başkanı, ya’nî cumhûrreîsi vardır Demek ki, devlet idâresinde olduğu gibi, her toplulukda ve her biri topluluk olan âile hayâtında, son sözün herhâlde bir yere bağlanması lâzımdır

Aşağıdaki linke bakmanızı tavsiye ederim

http://forumislamiyetgentr/dini-ski-cokturhtml

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Huyela´isimli üyeden Alıntı

El ezher çoktan bozuldu Onların sözleri senet olamaz Sizin böyle uygunsuz yazılarınız üzüyor bizi Allahü teala kuran-ı kerimde kadın ile erkeğin eşit olmadığını bildiriyor Bu yazınız senedsiz bir yazı

Kadınlara böyle bir hürriyyet verilmesini isteyen erkekler, (Gayr-i meşrû’ bir şey istemiyoruz ki) diyorlar Meşrû’ olarak ne istedikleri kendilerine sorulunca, cevâb veremiyorlar (Kadınları esâretden kurtaracağız) deyip geçiyorlar (Nisâ) sûresinin otuzüçüncü âyetinde meâlen, (Erkekler, kadınları terbiye edici ve onlara iş vericidir Allahü teâlâ, erkekleri kadınlardan üstün yaratmışdır) buyuruldu Dinde reformcular, kadınları, bu âyet-i kerîmede bildirilen yerlerinden kurtaracaklarmış! Bunun neresi meşrû’dur İslâmiyyetin erkekleri kadınlardan üstün tutmasında birçok sebeb ve fâide vardır Bu üstünlük âile hayâtının düzgün olması için de lâzım ve zarûrîdir (Âile içinde kadın ile erkeğin hakkı eşid olmalı Hayât müşterekdir) sözü de kıymetsizdir (Enbiyâ) sûresi yirmiikinci âyetinde meâlen, (Allahdan başka bir ilâh, bir tanrı dahâ bulunsaydı, âlemdeki nizâm bozulur, karma karışık olurdu) buyuruldu Bu âyet-i kerîmedeki kuvvetli mantığa dayanarak düşünenlere göre, âile içinde, derece derece herkesin ayrı bir hakkı ve değeri, şerefi lâzımdır ve âile arasında bir baş bulunmasına zarûret vardır Millete bütün hakların verildiği bildirilen cumhûriyyet idâresinde bile bir devlet başkanı, ya’nî cumhûrreîsi vardır Demek ki, devlet idâresinde olduğu gibi, her toplulukda ve her biri topluluk olan âile hayâtında, son sözün herhâlde bir yere bağlanması lâzımdır

Aşağıdaki linke bakmanızı tavsiye ederim

http://forumislamiyetgentr/dini-ski-cokturhtml

kardeşim ne diyorsun sen Allah aşkına sizin uygunsuz yazılarınız üzüyor bizide ne demek oluyor!

ne yapmışız ki burda el ezher bir fetva vermiş bizde paylaştık bunu sizlerle buyrun siz yorumlayın bu fetvayı dedik

bu yazıyı buraya eklemem bu yazıyı desteklediğim anlamınamı geliyor yani!

tabiki erkeğin hakkı kadından her zaman fazladır

ama şunu bilin ben buraya bir konu açmışsam illa o konuyu destekliyorum anlamına gelmiyor burası bir paylaşım forumu ve bizler paylaşımımızı yapar yorumları bekleriz

bilmem Anlatabildimmi

vesselam

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

#fani_dünya#´isimli üyeden Alıntı

kardeşim ne diyorsun sen Allah aşkına sizin uygunsuz yazılarınız üzüyor bizide ne demek oluyor!

ne yapmışız ki burda el ezher bir fetva vermiş bizde paylaştık bunu sizlerle buyrun siz yorumlayın bu fetvayı dedik

bu yazıyı buraya eklemem bu yazıyı desteklediğim anlamınamı geliyor yani!

tabiki erkeğin hakkı kadından her zaman fazladır

ama şunu bilin ben buraya bir konu açmışsam illa o konuyu destekliyorum anlamına gelmiyor burası bir paylaşım forumu ve bizler paylaşımımızı yapar yorumları bekleriz

bilmem Anlatabildimmi

vesselam

Anlatabildinizde siz beni yanlış anladınız Burası malum dini bir site, ve forum demek illa yorum yapılmalı demek değildir Dini konularda yorum olmaz Siz buraya kadın kocasını dövebilir diye bir yazıyı taşırsanız, bu buradaki müslümanlara zarar verir Evet forumunuzdan bu yazıyı savunduğunuz çıkmaz ama böyle böyle fetva verildi demek bir çok müslümanın yanlış bilgilenmesine sebeb olur Bu tehlikeyi bildiğimiz için sizin bu yazınız üzdü dedik Yazılarınızı takib ediyordum ama son bir kaç forumunuz bizi şaşırttı sadece bunu belirtmek istedim Erkeğin üstün olduğunu kabul ediyorsanız, bu kuranı kerimde açıkca bildirilmişken '"Bütün insanoğlu Allah indinde eşittir Hatta kadın yediği her tokat başına 2 tane atmalıdır" diyen bir zihniyetin yazısını buraya taşımanın ne faidesi olabilir ?

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Dinden cikmak istemem tam da konuyu bilmiyorum ama annem yillarca dayak yedi Ben dayak yedim Koca dini butun bir koca degilse icki icip karisini dovuyorsa kadin sesini cikarmadan dayak mi yemeli?Benim dayak yeme debebplerim bardagi dusurdum kirdim ya da buna benzer basit konulardir acaba beni doven kocama vursam cehenneme mi girerdim? Bilmiyorum elimden geldigince gunah islememek icin sustumRabbim kimseyi siddete maruz kalanlardan eylemesin insallah,Amin

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

nevin_70´isimli üyeden Alıntı

Dinden cikmak istemem tam da konuyu bilmiyorum ama annem yillarca dayak yedi Ben dayak yedim Koca dini butun bir koca degilse icki icip karisini dovuyorsa kadin sesini cikarmadan dayak mi yemeli?Benim dayak yeme debebplerim bardagi dusurdum kirdim ya da buna benzer basit konulardir acaba beni doven kocama vursam cehenneme mi girerdim? Bilmiyorum elimden geldigince gunah islememek icin sustumRabbim kimseyi siddete maruz kalanlardan eylemesin insallah,Amin

Allahü teala yardımcınız olsun Hiç kolay değil Kocanızada babanızada , dinini bilen seven ve kayıran arkadaşlar nasib etsin Hidayete kavuştursun

Ama bunların çözümü kocaya el kaldırmak değil Kaldırsa ne olucak ki, yine kendisi daha fazla zarar görücek Evlilik bu sebebden hassas bir konu Sizinki zannedersem aşağıdaki linkle ilgili İsterseniz bir oraya bakın derim

http://forumislamiyetgentr/islamdevleneyimhtml

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

kırçiçeği´isimli üyeden Alıntı

değerli nevin kardeşim, bildiğimiz gibi RASULULLAH sav eşlerinin hiçbirisine bir kez el kaldırmamıştır

ve el kaldırmadığı gibi eşlerinin her birisinede ayrı incelik ve nezaketle yaklaşmıştır

bir hadiste eşini döven sahabeye demek siz eşinizi gündüz dövüp gecede koynunuzamı alıyorsunuz öylemi diye azarlamıştır?

peygamber efendimiz sav kadınları koruyup kolladığından kadınların hamisi ünvanınıda zamanında almıştır

eşleriyle tartışan zamanın hanımları eşlerini peygamber sav e şikayet ederdi

ve peygambersav den çekinen sahabi eşleriyle tartışmamaya dahi özen gösterirdi

hepimizin bildiği meşhur hadiste Rasulullahsav eşleriniz size Allahın emanetidir buyurmuştur

eşine tokat atan,ona dayak atan ALLAHtan aldığı emanete hıyanet etmiştirki hıyanetin en büyüğünü yapmıştır

huyela beyin size verdiği linke baktım sizi tatmin edebilecek bir bilgi olduğunu zannetmiyorum

çünkü siz sanıyorumki evli birisiniz ve eşinizden dayak yediğinizi söylüyorsunuz

o linktede evli olmayan kişilere seçeceği eşle ilgili bilgiler verilmiş

sonuç olarak şunu söylemek gerekirki eşini döven erkek ALLAHtan aldığı emanete hıyanet etme gibi büyük bir günaha girmiş demektir

erkek kadını nasıl dövemezse,kadında erkeği dövemez

ama şiddetle erkek dayağa devam ederse el ezher kadının kendini koruma adına misliyle karşılık verebileceği fetvasını vermiş,

ki hepimizde biliyoruzki el ezher çok büyük alimlerden oluşan bir kurum

en azından huyela efendinin verdiği ışıkçıların linkindeki bilgilerden daha güvenilir

hayırlı günler

vesselam

Allah razi olsun kardesim sizinle ayni fikirdeyim islamiyet budur iki kat dovun derken de su belirtiliyor : erkegin sizi dovmeye hakki yoktur{anlaminda}! Allah tum zor durumda olan kardeslerin yardimcisi olsun erkek tabikide bir adim ondedir ama bu boyle oldugu icin cok yanlis yorumlaniyo malesef bu beni cok uzuyoeden bulur kul hakki diye bisey var

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com