![]() |
Necip Fazıl....... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Necip Fazıl.......AĞZIMI DİKSELER Tel tel ve iplik iplik dikseler de ağzımı; Tek ses duysalar; ALLAH ![]() ![]() ![]() ![]() Necip Fazıl, 1973 Çile ALLAH DERİM Sırtımda, taşınmaz yükü göklerin; Herkes koşar, zıplar, ben yürüyemem! İsterseniz hayat aşını verin; Sayılı nimetler bal olsa yemem! Ey akıl, nasıl delinmez küfen? Ebedi oluşun urbası kefen! Kursa da boşluğa asma köprü, fen, ALLAH derim, başka hiçbir şey demem! Necip Fazıl Kısakürek (1973) ÇİLE, Büyük Doğu Yayınlar 9 ![]() ALLAH DİYENE Her şey, her şey şu tek müjdede; Yoktur ölüm, ALLAH diyene Canım kurba, basi secdede, İki büklüm, ALLAH diyene Akıl, kırık kanadı hiçin; Derdi gücü 'nasıl' ve 'niçin' ![]() ![]() ![]() Bagli, perçin üstüne perçin, Benim gönlüm ALLAH diyene ![]() ![]() ![]() N ![]() ![]() (Çile) 1972 ALLAH DOSTU ALLAH dostunu gördüm, bundan altı yıl evvel; Bir akşamdı ki, zaman, donacak kadar güzel ![]() Necip Fazıl, Çile 1940 _________________ Yâ Rabbi! En büyük perdedâr olan Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onun ruhunu hakikatimin sırrı eyle ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Necip Fazıl....... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Necip Fazıl.......ANNEME MEKTUP Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim ![]() Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim ![]() Böylece bir lâhza kaldığım zaman, Geceyi koynuma aldığım zaman, Gözlerim kapanıp daldığım zaman, Yeniden yollara düzülmekteyim ![]() Son günüm yaklaştı görünesiye, Kalmadı bir adım yol ileriye; Yüzünü görmeden ölürsem diye, Üzülmekteyim ben, üzülmekteyim ![]() Necip Fazıl Kısakürek (1924) |
![]() |
![]() |
![]() |
Necip Fazıl....... |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Necip Fazıl.......Utansın Tohum saç, bitmezse toprak utansın! Hedefe varmayan mızrak utansın! Hey gidi küheylan, koşmana bak sen! Çatlarsan, doğuran kısrak utansın! Eski çınar şimdi noel ağacı; Dallarda iğreti yaprak utansın! Ustada kalırsa bu öksüz yapı, Onu sürdürmeyen çırak utansın! Ölümden ilerde varış dediğin, Geride ne varsa, bırak utansın! Ey binbir tanede solmayan tek renk, Bayraklaşmıyorsan bayrak utansın! Necip Fazıl Kısakürek |
![]() |
![]() |
|