Yüreğim Titriyor |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yüreğim TitriyorYüreğim titriyor Hani üzerinden dört nala bir Osmanlı habercisi geçtiği zaman, titrermiş ya toprakHani hem titrer,hem de "Yine sefer haberi mi?"diye sorarmış ya kendine İşte öyle Titriyorum Dar bir sokak Yürüyorum Bir yanım mezarlık Yağmur yağıyor Mezarlığın duvarına oturuyorum Önce,parke taş döşeli yollara düşen damlaların ilahilerini dinliyorum Sonra hafif bir rüzgar"Boğazdan kopup geldim"der gibi serin Ve toprak kokusu Ya Rabbim!Bu nasıl canlılık Dönüp arkama bakıyorumSanki dünyaya veda etmişlere birşeyler söyleyeceğim Saki soracağım,"Hep böyle mi burası?"diye Utanmasam "Geleyim mi aranıza?" bile diyeceğim Haberci Hani dörtnala Yüreğimde GidiyorumAşılacak dağlara,geçilecek nehirlere doğru Haberim var Delicesine koşturuyorum atımıAğzından köpükler saçılıyorRüzgar da arkamdan esiyor Neredeyse uçacağım Uzakta İşte görünüyor Rengarenk bir çadırİçinde,gösterişli tahtta oturanın asil yüzü düşüyor yüreğimeBiraz heyecanlanıyorumBiraz da kavuşma hırsı Oraya doğru gidiyorum Lakin Varamıyorum Cesaretim yok Uçarak geldiğim yoldan,sürüklenerek dönüyorum Haber yüreğimde saklı kalıyor Saklı kalıyor Yüreğim ki;Zindan Bütün sevincim,ümidim,gerçeklerim,hasretlerim,hırsım orada Ve kapısında gardiyan: "Medeniyet" Hayır Hayır bitmedim İthal malı çılgınlıkların gücü,beni esir almaya yetmez HayırÇünkü biliyorumÜç nefeslik ömrün sonunda ölüm var Kalmayacağım yerde saray yaptırmam Gönül zindanımda kilitli o hırs,sevinç,ümit,hasret ve gerçek bile bu dünya için değil Bu dünya için,öbür dünyadan bahsedecek dost arıyorum Gönül dostları İçimde saklı kalan haberi yalnız onlara vereceğim Ama Dostlar nerede? Haykıracağım: "İnan ki özledim!" Birine,gönlümdeki bütün tereddütleri kovarak rüya sıcaklığıyla "Dostum"diyebilmeyi Ve ağlamayı "Özledim"Belki baharı bile Lakin Diyemiyorum |
|