...Medinenin Gülü... |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
...Medinenin Gülü...MEDİNENİN GÜLÜ Andım yine Seni her şey yâdımdan silindi, Hayâlin gönlümün tepelerinde gezindi; Bu bir serâp olsa da hafakanlarım dindi Andım yine Seni her şey yâdımdan silindi Keşke hep aşkınla oturup aşkınla kalksam, Rûhlar gibi yükselip de ufkunda dolaşsam; Bir yolunu bulup gönlünden içeri aksam Keşke hep aşkınla oturup aşkınla kalksam Anlasam, vuslata ne zaman ferman gelecek? Hicranla yanan gönlüm durmadan inleyecek; İnleyip en taze hislerle hep bekleyecek Anlasam, vuslata ne zaman ferman gelecek? Kalbim bir güvercin gibi titrerken adından, Ne olur Sana ulaşmam için kanadından; Bana bir tüy ver, pervaz edeyim hep ardından Kalbim bir güvercin gibi titrerken adından Ey kupkuru çölleri Cennet’e çeviren Gül; Gel o bayıltan renklerinle gönlüme dökül! Vaktidir, ağlayan gözlerimin içine gül! Ey kupkuru çölleri Cennet’e çeviren Gül! Mecnûn gibi arkanda koşan kulun olayım, Bir kor saç içime ocaklar gibi yanayım; Sensiz geçen bu acı rüyâdan kurtulayım Mecnûn gibi arkanda koşan kulun olayım Aklım uzakta kaldığı günleri saymakta, Rûhuma sisli-dumanlı bir kasvet yaymakta; Göster çehreni ki, güneş gurûba kaymakta Aklım uzakta kaldığı günleri saymakta Son demde hiç olmazsa gurûbum tulû olsun, Gönlüm ufkunun en taze renkleriyle dolsun; Her yanda tamburlar çalınsın; neyler duyulsun Ne olur, hiç olmazsa gurûbum tulû olsun! Fettullah Gülen |
|