Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat > Şiir Cenneti

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anladım, herşey, izdırap, seninle

Ey İzdırap Anladım Ki, Herşey Seninle...

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ey İzdırap Anladım Ki, Herşey Seninle...

Varlık, uykunun kundağındayken ızdırabı abideleştiren o ızdırap ve şefkat şairi;

Azapsız dimağların görecekleri serap,

Ve sancı değil, sancı çekmemek en acısı

diyerek ızdırabı ruhunda duymayan, ızdırapsız bir hayatın eşiğinde dolaşan günümüzün garip insanına seslenir Her şeyin gizlendiği gecelerde ruhunu cesedine ezdiren garip insanlara en acının ne olduğundan haber verir Sancısız, ızdırapsız bir hayat, çölde dolaşıp serap görmek gibi bir şeydir onun için

Yakup çilehanesine uğramayanlar, ruhunda magmalar yandığı halde hissetmeyenler, gönül Kâbelerine ızdırap tohumları serpmeyenlerin onu anlamaları çok zordur

Adı göklerde Yüce Yaratıcıyla yan yana yazılı olan Nebiler Serverinin, ezelde bestelenen, Mekke'nin dikenli yollarında boy atan, ve Medine'nin burçlarında taşınan ızdırabını taşır bugünlere

O ızdırap ki, Nebiler serveriyle başlamış, Hz Ebu Bekir'le, Hz Ömer'le, Hz Osman'la, Hz Ali'yle gelişip boy atmış, sahabenin dil altlarında saklanmış ve çağları aşan kutlu beyanlarla bezenerek bugünlere gelmiştir

Ve bugünün ızdırap insanının gönlünde bayraklaşmıştır Yine onun gönlünden taşınacaktır gelecek nesillere

Ey Izdırap anladım ki her şey seninle

Sen Hakk'a giden yollarda vuslata vesile

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com