Hiradan Doğan Güneş |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hiradan Doğan GüneşİSLAMİYETİN DOĞUŞU Günlerden bir gündü Fukara yine perişan Zenginin hali düzgündü Resul ise her günkü gibi Yine mahsun yine üzgündü Düşünüyordu gece gündüz Bu insanları kurtarmak Nasıl mümkündü Yine yalnızken bir ara Aklına düşüverdi Hira Çıktı bir solukta yokuştan Selam aldı giderken Uçan kuştan Varınca o yüksek tepeye Döndü baktı bir daha Acıyarak Mekkeye Düşünürken mağarada Yalnız ve tek başına Bir şahıs belirdi aniden Çıktı karşısına Ki o zamanlar Resul Girmişti henüz kırk yaşına Oku dedi Resule bakarak Bilmem dedikçe de Tekrarladı üç kez Omuzundan sıkarak Oku dedi Yaratan Rabbinin adıyle İnledi o daracık yer Bu yeni sözlerin letafetiyle Ama korktu,ürktü Resul Gitti hemen koşarak evine Anlattı olanları biricik eşine Hatice ana dinledi Ve teselli oldu can güneşine Belli oldu artık Uzandı efendimize manevi Mübarek bir el Müjdeledi bunu Varaka bin Nevfel Dedi ki Ya Muhammed Sana gelen Bil ki Musaya gelen Namus- Ekber Ah keşke genç olsaydım Zor günlerinde Ben de yanında bulunsaydım Varaka alimdi Ne varsa anlattı,döktü Eğildi ve Resulü Alnından öptü İşte o gün bugündür Aydınlattı alemi Hiradan doğan güneş Ve hala aydınlatıyor Ve aydınlatacak Mahşere dek KARAELMASIN FARKLI SESİ ZONGULDAKLI ŞAİR KENAN TUNÇ 21062009 15:00 |
|