Anne Adına ... |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Anne Adına ...HEP ÖZENDİM SANA ANNE Hep özendim sana anne! Sabrına hayran kaldım hep Bakışındaki nura, Gülüşündeki içtenliğe… Sonunda sen oldum anne! Senin gibi baktım olaylara Yolda yürüken karıncalar aklıma geldi hep, Ya onları ezersem diye… Sevecen baktım insanlara… Amansızca gelen kötü şeylerden İyi dersler çıkardım hep! Sonunda sen oldum anne! En kötüsü de ne bilir misin anne? Pişman oldum!!! Sabırdan,sabırsız oldum… Bakışlarımdaki nur söndü, Gülüşümdeki içtenlikse anlamsız… Anlayacağın anne, Özendiğim sende Bir şeyi fark edememişim Hayata karşı verdiğin mücadeledeki Tedirginliği görememişim… Sen gülerken düşüncelerini fark edememişim… Kısacası,sorumluluğun ne büyük olduğunu Anlayamamışım anne! Ezildiğini görememişim… İyi ders çıkarmalarından,sabrından Büyük haz alırken, Hep susmak zorunda kaldığını Görememişim ben anne! İdare etmen gereken o kadar insanın Sana bağırışlarını dinlerken, Senin susmalarını gördüm hep… En kötüsü de ne biliyor musun? Onların içinde ben de vardım!!! Sana bağıran… Ben de ezdim seni Ve şimdi… Şimdi ben eziliyorum annem! Bedel ödüyorum… Zoruma gittiğinden değil Sakın yanlış anlama beni! Meğer sen ne büyük insanmışsın Aslında o da değil anlatmak istediğim… Sen de özenmiş miydin annene anne?!!! Burcu Karacan |
Anne Adına ... |
08-03-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Anne Adına ...ANALAR Garibin anası pencerelerden Yanık türkülerle yollara bakar İncecik yüzünde her akşamüstü Çizgi çizgi, nokta nokta bir efkâr Fakirin anası her sabah sessiz, Ağlar çocuğunun aç-çıplak durduğuna Elleri koynunda kalır çaresiz Bin pişman doğduğuna, doğurduğuna Mahkûmun anası susar konuşmaz Suçu kendisinde sanır Kaçar insanlardan, aydınlıklardan Duvarlara bile baksa utanır Açılırsa üstüm biraz, duyar da gece yarısı Kalkar yatağından gelir Bir mübarek el uzanır yorganıma usulca Bilirim anamın elidir Bir merhamet bir sıcaklık, bir gurur; Yavrum diyen sesinde Ve huzurun günde beş vakit nabzı vurur Beyaz tülbentinde, seccâdesinde Karımın anası anama benzer Öylesine yakın duygulu, ince Özü-sözü bir yayla gözesi kadar berrak, Oturtacak yer bulamaz çıkıp yanına gidince Yüreği destanlar gibi sımsıcak Ve alnım açıksa, başım dikse; Dirliğimiz varsa, mutluysam, Yüzüme gülüyorsa böyle bu şehir Bir beyaz zambak gibi pırıl pırılsa yavrum; Ve yavrumsa her şeyi bana sevdiren bir bir Bu mutluluk, bu düzen, bu bitmeyen aydınlık Anasının yüzüsuyu hürmetinedir Yavuz Bülent Bakiler |
|