Gölgeler |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
GölgelerGÖLGELER I hayat-sanat ölüm üçgenindeyiz ah Claudeah sen ve ben ya birer dehâ ya da sorgusuz sualsiz deliyiz kadın-erkek hayat üçgeninde bizi hayata bağlayan ne? yaratma iştiyakî mı yoksa yaratmaya kalkıştıklarımız mı aşk mı? oysa seninki bir hiç'i sevmek tuval üzerinde toz ve boyaya bulanmış bir hiçi Ya ben! sır hâlesi içinde kaybettiğim hayali düş/ünce/lerimle yoğurdum çılgınca sevdim II her ikimiz de aynaya yansıyan sonsuz bir görüntünün tutsağıyız çırpındıkça batıyoruz kafes: yıkılmaz bir direnişle /Görüntü direnişiyle/ karşı karşıyayız kapı: hayalle hakikat arası bir alaca karanlık yağmur çiseliyor yeryüzüne hüznümüz gibi yalnızlığımız üstüne ipekten düşünceler örüyordu zaman çılgınca hayatla oyun oynamıştık III o gece sen ölümü seçtin çağdaş bir dinin putu gibi tuvalin kaldı ayakta sinsice gülümserken zaman sana IV tadılmamış zevkler peşinde koşarken hoyratça gördükler/im/iz bir rüya mıydı soru işaretleri boyu yoksa gerçekten yaşadık mı? kurgular birer burgu gibi delerken beynimizi bir gök gürültüsüyle uyandık her taraf k a n içinde Umman Şahiner Mart 1991 |
|