__''99 Esma 99 Özür''__ |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
__''99 Esma 99 Özür''__ESMAÜL HÜSNA 1- ALLAH: herşeyin gerçek mabudu 2-ER-RAHMAN: dünyada her kuluna karşı merhametli 3-ER-RAHİM: ahirette sadece mümin kuluna karşı merhametli 4EL-MELİK : Herşeyin hakimi, bütün kâinatın hükümdarı 5EL KUDDÜS: Her türlü kötülük ve eksikliklerden uzak, 6ES SELAM:Selamete ulaştıran, selamette olan 7EL-MÜMİN : iman eden kulunu koruyan 8EL-MÜHEYMİN :gözetici ve kollayıcı 9EL-AZİZ : mağlubiyet bilmeyen, her şeye galip 10EL-CEBBAR: dilediğini zorla yaptıran 11EL-MÜTEKEBBİR : büyüklük ve ululukta tek olan 12EL-HALIK : her şeyi yerli yerince yaratan 13EL-BARİ: bir örnek ve emsale ihtiyaç duymadan yaratan 14EL-MUSAVVİR: şekil verici tasvir eden 15EL-GAFFAR: günahları affedici 16-EL-KAHHAR: isyankarları kahreden 17EL-VEHHAB: karşılıksız veren 18ER-REZZAK: rızık ihsan eden 19EL-FETTAH: hayır kapılarını açan 20EL-ALİM: her şeyi çok iyi bilen 21EL KABID: ruhları kabzeden,sıkan,daraltan 22EL BASIT: ruhları bedenlere yerleştiren,genişleten,açan 23EL-HAFİD: aşağıya indiren,alçaltan 24ER-RAFİ: dereceleri yükselten 25EL-MUİZ: izzet veren, yükselten 26EL-MUZİLL: alçaltan,zillet veren 27-ES-SEMİ: her şeyi işiten 28-EL-BASİR: her şeyi gören 29-EL-HAKEM: nihai hükmü veren 30-EL-ADL: çok adaletli 31EL-LATİF: lütuf sahibi 32EL-HABİR: her şeyin gizlisinden haberdar olan 33EL-HALİM: hemen ceza vermeyen 34EL-AZİM: sonsuz büyük 35EL-ĞAFUR: bağışlayıcı,örten 36EŞ-ŞEKÜR: yapılan şükrün karşılığını bolca veren 37EL-ALİYY: yükseklikte sonsuz, yüceltici 38EL-KEBİR: mutlak büyük 39EL-HAFIZ: koruyucu, gözeten 40EL-MUKİT: bütün canlıların gıdasını veren 41EL-HASİB: hesaba çeken 42EL-CELİL: hiçbirşey kendisine denk olmayan 43EL-KERİM: keremi ve bağışı bol olan 44ER-RAKİB: bakıp gözeten, kendisinden hiçbirşey gizlenemeyen 45EL-MUCİB: duaları kabul eden 46 EL VASİ: ilmi ve rahmeti geniş ve sınırsız olan 47 EL HAKİM: hüküm ve hikmet sahibi 48EL-VEDUD: sonsuz sevgiye yegane layık olan 49EL-MECİD:şanı büyük ve yüksek olan 50EL-BAİS :öldükten sonra dirilten 51EŞ-ŞEHİD:bilinenin ve bilinmeyenin şahidi 52EL-HAK: zatı vacip olup varlığı gerçek olan 53EL-VEKİL: her şeye vekil 54EL-KAVİY: çok kuvvetli 55EL-METİN: çok sağlam 56EL-VELİYY: dostlarına yardım eden 57EL-HAMİD: hamd edilen övülen 58EL-MUHSİ: her şeyin sayısını bilen 59EL-MÜBDİ: maddesiz ve örneksiz yaratan 60EL-MUİD: öldükten sonra tekrar dirilten 61EL-MUHYİ: hayat veren dirilten 62EL-MÜMİT: öldüren, ölümü yaratan 63EL-HAYY: her zaman diri 64EL-KAYYUM: her şeyi ayakta tutan 65EL-VACİD: en zengin olan,istediğini istediği zaman bulan 66EL-MACİD: nimetleri ve ihsanı sonsuz olan 67EL-VAHİD: tek ve eşsiz 68ES SAMED muhtaç olunan, ihtiyaçsız 69EL KADİR kudret sahibi 70EL MUKTEDİR herşeye gücü yeten 71EL MUKADDİM dilediğini öne geçiren 72EL MUAHHİR dilediğini sona erteleyen 73EL EVVEL varlığının başı olmayan 74EL AHİR varlığının sonu olmayan 75EZ ZAHİR kat'i delillerle bilinen 76EL BATIN gizli 77EL-BERR bütün iyiliğin ve güzelliğin sahibi 78EL-VALİ kainatın tek yöneticisi 79EL-MÜTEALİ yüceler yücesi 80ET-TEVVAB kullarının tövbesini kabul eden 81EL-MÜNTEKİM suçların karşılığını veren 82EL-AFÜVV bağışlayan 83ER-RAUF çok sefkat ve merhamet sahibi 84EL-MALİKÜ'L MÜLK mülkün ebedi sahibi 85ZÜL CELALİ VEL İKRAM büyüklük ve kerem sahibi 86EL-MUKSİT adaletle hükmeden 87EL-CAMİ varlıkları biraraya toplayan 88EL-GANİY çok zengin 89EL-MUĞNİ istediğini zengin eden 90EL-MANİ dilediğini engelleyen 91EL-BEDİ örneksiz ve emsalsiz alemler yaratan 92ED-DAR dilediğine bela veren 93EN-NAFİ dilediği kullarına fayda veren 94EN-NUR alemleri nurlandıran aydınlatan 95EL-HADİ hidayete erdiren 96-EL-BAKİ varlığının sonu olmayan 97-EL-VARİS bütün servetlerin gerçek sahibi 98-ER-REŞİD hayra davet eden 99-ES-SABUR çok sabırlı RAHMAN: Dünyada her kuluna karşı merhametli Sen yokluğunda bile kulunun hatırını bilip, onu yokluktan varlığa getirdiğin halde, ben gıybetini ederek, ardından kem sözler söyleyerek varlığında bile kulunun hatrını hiçe saydımSen, kulunu unutulduğu halde bile güzelce anıp ihsan eylerken, ben Senin kulunu herkes andıktan sonra kötü sözlerle andım Üzerimde eserlerini gördüğüm rahmetine aykırı davrandım Pişmanım Senden affımı diliyorum ey RAHMAN Senai Demirci (''Söz Yangını'' isimli eserinden) |
08-03-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
__''99 Esma 99 Özür''__RAHMAN Sen yokluğunda bile kulunun hatırını bilip, onu yokluktan varlığa getirdiğin halde, ben gıybetini ederek, ardından kem sözler söyleyerek varlığında bile kulunun hatrını hiçe saydımSen, kulunu unutulduğu halde bile güzelce anıp ihsan eylerken, ben Senin kulunu herkes andıktan sonra kötü sözlerle andım Üzerimde eserlerini gördüğüm rahmetine aykırı davrandım Pişmanım Senden affımı diliyorum ey RAHMAN SELAMUN ALEYKÜM HAYIRLI GECELER DUA İÇÇİN RABBİM RAZI OLSUN CANI GÖNÜLDEN AMİN |
08-03-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
__''99 Esma 99 Özür''__can kırıkları´isimli üyeden Alıntı RAHMAN Sen yokluğunda bile kulunun hatırını bilip, onu yokluktan varlığa getirdiğin halde, ben gıybetini ederek, ardından kem sözler söyleyerek varlığında bile kulunun hatrını hiçe saydımSen, kulunu unutulduğu halde bile güzelce anıp ihsan eylerken, ben Senin kulunu herkes andıktan sonra kötü sözlerle andım Üzerimde eserlerini gördüğüm rahmetine aykırı davrandım Pişmanım Senden affımı diliyorum ey RAHMAN SELAMUN ALEYKÜM HAYIRLI GECELER DUA İÇÇİN RABBİM RAZI OLSUN CANI GÖNÜLDEN AMİN Aleyküm selam, aminn kardeşim Hayırlı geceler |
08-03-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
__''99 Esma 99 Özür''__RAHİM: Ahirette sadece mü'min kuluna karşı merhametli Sen sonsuz merhametinle ,kulunun dillendiremediği sonsuzluk arzusunu ,ebedi cennetini yaratarak doyururken, ben, Senin kulunu duyunca rahatsız olacağı ve bildiğinde hoşlanmayacağı kusurlarıyla ebediyyen etiketlemeye kalktım Sen kulunu toprak olduğunda bile unutmazken ,unutulduğu zamanlarda da adını anarken ve ebediyyen diri kılacağını vaad etmişken kulunun kulağının işitmediği yerlerde, gözünün görmediği köşelerde, hiç sayılmasına, aşağılanmasına, başka nazarlarda çirkinleştirilmesine razı oldum Merhametsizlik ettim Kalbime yağdırdığın merhametin en azını bile ben kardeşime çok gördümÖzür diliyorum Bağışlanacağımı umuyorum EY RAHİM |
08-03-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
__''99 Esma 99 Özür''__MELİK: Herşeyin hakimi, tüm kainatın hükümdarı Bana dilimi, damağımı ve dudağımı borç verdiğini, canımı hiç yoktan bahşettiğini, beni çamurdan süzüp insan eyleyerek mülkünde baş köşeye oturttuğunu bildiğim halde, bana mülk olarak verdiklerinle sana karşı çıktım, ''iğrenç'' dediğin işler yaptım Bu ayıbı kendime yakıştıramıyorum Bana nefeslerini hiç yoktan verdiğin halde, Senin mülkünde, Senin gördüğün yerde, Senin verdiğin mülkü kullanarak, benim de iğrenç bulmamı istediğin, vicdanımın tiksindiği, senin hoşnut olmadığın lüzumsuzluklar yaptım Bana gerekli olduğun için verdiklerini gereksiz yerlerde kullandımBöylesine acı biR nankörlük yaptığım için pişmanım ey Melik Özürler diliyorum Kusurumu bilerek sana dönüyorum |
08-03-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
__''99 Esma 99 Özür''__KUDDÜS: Her türlü kötülük ve eksiklikten uzak Kudsiyetinle, aldığım her nefesle, verdiğim her nefesle kanımı temizlerken Sen, nefeslerimi kardeşimin ölü etini seve seve yeme iğrençliğiyle kirtlettim, sesimi tiksinti verici sözlere buladım Senin temiz verdiğini kirlettim Senin pak eylediğin nefesimi, kanımı, canımı pislikle buladım Kalbimi bana da kardeşlerime de faydası olmayan ölü sözlerin ardına koydum Beni bu ağır günahtan temizler misin Ey Kuddüs |
08-03-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
__''99 Esma 99 Özür''__SELAM: Selamete ulaştıran, selamette olan Sen, kulun İbrahim'i (as) ateşin ortasında bile yaktırmadığın halde, ateşe bile yakıcılığını "dost"un hatırına terk ettirdiğin halde, gıybetini ettiğim kulunu benim nefret ateşimde yaktırır mısın, benim yıkıcı intikam duygularımla hırpalanmasına razı olur musun? Kardeşimin en başta kalbimin kötü zanlarından emin olmasını, bu da olmazsa, bari dilimden selamette olmasını isteyen Sensin ey Selam Şu halde, gıybetini ettiğimi de, beni de, gıybetimi dinleyenleri de yakıp yıkan o kırıcı sözlerin dilime değmesine elbette ki razı olmazsın Ben hata etmişim ey Rabbim Nefsimin şerrinden kollayamamışım kendimi Bundan böyle kalbimi kötü zanlardan, aklımı ayıpları araştırmaktan, dilimi gıybetten salim eyle ey Selam |
|