Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armut, tatlısı

Armut Tatlısı İ

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armut Tatlısı İ



Malzemeler:


3 Adet armut

2 Çorba kaşığı tozşeker

Yarım su bardağı portakal likörü

1 Tatlı kaşığı tarçın

1 Su bardağı krem şanti


3 adet armudu ortadan ikiye kesin

Kabuklarını soyup içine zarar vermeden çekirdeklerini çıkartın

Ateşe dayanıklı çukur bir kaba dizin

Üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker ile yarım su bardağı portakal likörünü ilave edin

Üzerine 1 tatlı kaşığı tarçın serpin

Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dakika pişirin

Fırından aldıktan sonra armutları yarım saat soğumaya bırakın

Üzerine krem şanti sıkarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.