Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adam, büyük, iki, sarhoş

İki Büyük Sarhoş Adam

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İki Büyük Sarhoş Adam

Avrupalilar Amerikaya ayak basmistir Kizilderililerle tanisirlar ve ticaret yapmak istediklerini bildirirler Kizilderililer ticaret denen seyi bilmemektedir Avrupalilar yol gosterir "biz size degerli esyalar verecegiz buna karsilik sizde bize kendi degerli esyalarinizi vereceksiniz Boylece sizin daha once hayatinizda hic gormediginiz esyalariniz olacak, bizde bize evimize sizden aldigimiz degerli esyalari goturecegiz "
?i Büyük Sarhoş Adam[/url]

Beyazlar kiyidaki kucuk ada uzerinde bir pazar yeri acarlar ve kizilderilileri beklemeye baslarlar Avladiklari hayvan postlarini getiren kizilderililer karsiliginda ayna, tarak gibi beyazlarin getirdigi gercekten de daha once hic gormedikleri esyalara sahip olmaktadirlar Derken iki sarhos beyaz pazar yerine gelen bir kizilderiliyi oldurur Ve mallarina el koyar Kizilderililer şaşırırlar "sizler neden arkadasimizi öldürdünüz buna gerek yoktu ki! O zaten elindeki esyalari sizlere vermeye gelmisti" Gercekten de boyle bir ticareti anlayamazlar Pazar yeri lanetlenir Bu olaydan sonra hic bir kizilderili buraya gelmez ve bu bolgeye "iki buyuk sarhos adam" adi verilir Yani kizilderili dilinde "Man-hot-tan" derken bu bolge New York ve Amerikan ticaretinin merkezi olur ve iki koca gökdelen dikilir

Amaç ticarettir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com