Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdülhamidin, sultan, tapusu

Sultan 2. Abdülhamid'in Tapusu

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sultan 2. Abdülhamid'in Tapusu

Sultan 2 Abdülhamid'in Tapusu
ultan 2 Abdülhamid'in Tapusu[/url]
Preveze Sancağı'nda bulunan bir çiftlik arazisinin, devlet hazinesinden (Hazine-i Hümayun) Sultan II Abdülhamid'in mülkiyetine geçirilmesi nedeniyle düzenlenmiş tapu belgesi

[Linki sadece üyelerimiz Görebilir Üye olmak için tıklayınız]
II Abdülhamid'in tapusunun orjinali

Sultan 2 Abdülhamid kendi adına mülk sahibi olan ilk Osmanlı padişahı idi Musul, Kerkük, Filistin, Doğu Anadolu, Çukurova ve Balkanlar'da kimi "çiftlikat-ı humayun" olarak adlandırılan çok sayıda araziyi yayımladığımız 1892 tarihli tapuda da görüldüğü gibi "erkek ve kız evlatlarına eşit olarak" miras kalmak koşuluyla kendi üzerine geçiriyordu Nitekim 1930'larda Musul ve Kerkük'teki arazileri için hukuk mücadelesi veren Osmanlı hanedan üyelerinin elinde bazı kaynaklara göre 50000 adet tapu bulunuyordu 2 Abdülhamid dönemi, Osmanlı'nın sınırlarının daralmaya başladığı, Filistin'de bir Yahudi devletinin kurulmaya çalışıldığı, Irak petrollerine İngilizlerin göz diktiği bir dönemdi Pek çok tarihçiye göre 2 Abdülhamid'in tapuları aslında ülke topraklarını güvence altına alma çabasını göstermektedir

Çeviriyazımı ve günümüz Türkçesine çevirisi

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com