![]() |
Bır Sehîdîn Son Sözlerı!.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bır Sehîdîn Son Sözlerı!..BIR SEHÎDÎN SON SÖZLERI! ![]() ![]() Abdülezel Pasa, sehîd oldugu son savasinda askerlerine söyle hitâb etmistir ![]() "Askerlerim! Yigitlerim! Kahraman evlâtlarim? Dînimize, namusumuza ve vatanimiza göz diken" düsmana haddini bildirmenin tam zamanidir! Bilirsiniz ki hâinler korkak olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra da Papalivata, Tirpan ve Misfaki tepelerini göstererek söyle dedi: "Aslanlarim! Su gördügünüz tepenin zapti bizim için çok mühim ve pek sanli bir muzafferiyet kazandiracaktir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeryüzünde bulunan bütün müslümanlarin kiymetli halîfesi sevketli pâdisâhimiz Abdülhamîd Han hazretleri sizi bugün için yetistirdi ![]() ![]() ![]() ![]() Eger arslanlar gibi bir hücumla su tepeyi zaptedecek olursaniz, namusu korumus ve vatani yüceltmis olursunuz ![]() ![]() Asker evlâtlarim! Size son bir vasiyetim vardir ki, bu vasiyetimin yerine getirilmesini rica ederim! Eger ben su tepeyi zaptettiginizi ve oraya hâkim oldugunuzu görmeden sehâdet serbetini içersem, benim cesedimi sehîd oldugum yere defn etmeyin ![]() Evlâtlarim! Sizin daglari asan hücumunuza böyle tepeler elbette dayanamaz ![]() ![]() Tevfik-i ilâhî rehberimiz, imdâd-i peygamberi yaverimiz, teveccühât-i celile-i hazret-i hilâfet-penâhî, fark-i iftiharimiz da efserimiz (tacimiz) dir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|