Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beyliği, karamanoğulları

Karamanoğulları Beyliği

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karamanoğulları Beyliği

Anadolu Selçuklu Devleti'nin yıkılmasından sonra Niğde, Konya ve İçel çevresinde kurulan bir Türk beyliğidir 1228 yılında Alaeddin Keykubat tarafından kurulmuştur 1262'de Nuri Sofi'nin yerine geçen Mehmed Bey Moğollar konusunu ciddiye almış, 1277 yılında da geçici bir süre için Konya'yı ele geçirmiştir Bu süre içerisinde Türkçe'nin resmi devlet dili olarak kullanılmasını öngören bir ferman yayınlanmıştır

Anadolu'nun egemenliği konusunda Osmanlıları engellemek için Akkoyunlularla, Selçukluların yıkılmasını fırsat bilerek de Memlüklerle anlaşan Karamanoğulları, Sultan I Murad'ın damadı olan Süleyman Bey'in kardeşi Alaettin Bey'in tahta geçmesiyle Osmanlı egemenliği altına girmiştir Yıldırım Bayezid'in Alaettin Beyi öldürmesinden sonra 4 yıl daha Osmanlı egemenliğinde kalan Karamanoğulları, 1483 yıllarında tarih sahnesinden silinmiştir

osmanlı700

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com