![]() |
Tebessüm Ve Tefekkür Nükteleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tebessüm Ve Tefekkür NükteleriTebessüm Ve Tefekkür Nükteleri Hep kendisini ilerici, dindarları da gerici görürdü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() – Peygamberimizin sakalı şeriflerini, tıraş olduğu baş tüylerini sahabeler kapış kapış toplarlardı ![]() ![]() Buna çok kızdı ![]() ![]() İşte bu sırada zil çaldı ![]() Bu nedir kızım? diyebildi ![]() Kızcağız izah etti: – Babacığım okulda meşhur şarkıcıya bir konser verdirdiler ![]() ![]() ![]() Birbirlerine bakıştılar ![]() Hanım söylendi: – Efendi efendi kendine gel ve Peygamberin saçlarına razı ol, yoksa kızın şarkıcının saçlarını güzel hatıra diye gözünün önünde sallandıracak! ![]() ![]() ![]() Güzel sesli hafızı dinliyorken gözyaşlarını tutamayıp ağlamaya başladı Mevlânâ ![]() – Niçin ağlıyorsunuz, gözyaşı dökecek ne var ortalıkta? Mevlânâ adamın anlayacağı şekilde anlattı: – Böylesine güzel ses bana cennetin kapısının açılış sesi gibi geliyor da ondan ![]() Esneyen adam da başını sallayarak: – Bana da öyle geliyor, dedi ![]() Mevlânâ küçük bir düzeltme yapma gereği duyarak şöyle açıklık getirdi ![]() – Senin işittiğin ses, cennetin kapısının açılış değil kapanış sesi olsa gerektir! ![]() ![]() ![]() Bir adam hep konuşur; ama amel etmeye pek yanaşmazdı ![]() – Ben büyük veli İbrahim bin Edheme intisap etmek istiyorum, ne dersin? Şöyle cevap verdi Bişr bin Haris: – Ben tavsiye etmem ![]() – Neden? – Çünkü sen hep konuşursun âmel etmezsin ![]() Ahmed Şahin |
![]() |
![]() |
|