Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gördüm, rüya

Bir Rüya Gördüm...

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Rüya Gördüm...

1950 yılında bir rüya gördümTrende gidiyorum Dediler ki:"Bediüzzaman Said Nursi de, bu trende seyahat ediyor"
"Hemen fırladım, Bediüzzaman'ın yanına gitmeye koyuldum Üçüncü mevki bir kompartımanda sekiz kişi oturmuş, pencerenin dibinde de Bediüzzaman Hazretleri vardı Ben içeri girip, Üstad'ın elini öpmek istedim Fakat kapının önündeki adam hemen ayağa kalktı, beni göğüsleyerek dışarı çıkardı:
"Sen kimsin?" dedi Ben de,
"Risale-i Nur dağıtıyorum" diye cevap verdim
Bu sözümü duyan Bediüzzaman, dışarı çıktı Koridorda onunla karşı karşıya geldik Bediüzzaman'ın elini tuttum, öpmeye başladım İki defa öptüm Bu sırada Bediüzzaman gayet sinirli bir şekilde bağırdı:
"Elimi öp, şekeri öpme!"
Dikkat ettim, Bediüzzaman'ın avucunun içi şeker doluydu Ben de iki defa bu şekerleri öpmüşüm Üçüncüsünde Bediüzzaman'ın elini öptüm ve uyandım
Rüyayı kendim tabir ettim: Şimdi ben bu hizmetin şekerleme tarafındayım fakat çileli zamanlar da gelecek
Nitekim öyle oldu
Mahkemelerde, hapishanelerde, karakollarda dolaştırıldım Allah'ın lütfuyla tahkiki iman derslerinden geri kalmadım
Şu anda hastanede yatıyorum Ameliyat oldum Elhamdülillah ameliyatlar, tedaviler isabetli yürüyor Hastalık, Allah'ın gönderdiği bir hediyedir Çünkü hastalığı veren Allah'tır Allah'ın yarattıklarında kötülük yoktur
Takvimleri yazanlara muvakkit denir Şair diyor ki:

"Muvakkit vakti ne bilsin? Gel de onu hastaya sor!"
Yatakta yatıyorum Kımıldayamıyorum Yeme içme yok Bekliyorum Saat karşımda; sanki durmuş Şunu bir daha anlıyor insan; elim, ayağım, gözüm diyoruz Hiç de bizim değil! Hani insan Ankara'ya gider gelir ya, ben de ahirete gittim geldim Ahirete gidip gelmenin yorgunluğunu hissediyorum
"Türlü derde deva buldum ben elimle çok zaman,
Kimse bilmez bir tabibe ben de muhtacım şimdi" Durgun sular, akıntı olmadığında bulanır, rüzgâr esmese hava kirlenir Hayat bir bütündür Sağlık hastalıkla, iyilikler musibetlerle çalkalanır İnsan bazen dünya hayatına o kadar dalıyor ki, ölüm aklına bile gelmiyor Çevresindeki insanlara ölümü yakıştırıyor fakat ölümün bir gün kendi kapısını çalacağını düşünmüyor Hastalık burada devreye giriyor, "Ey insan, ölüm var, ahiret var, aklını başına al" diyor Bakıyor, geçen zaman geri gelmiyor Ömrünün sınırlı olduğu gerçeğini anlıyor Şimdi ben dönüp maziye bakıyorum, ömrüm bir kuş tüyü gibi uçup gitmiş Sanki bir gün bile yaşamamışım Rüyadan anladığıma göre, hayatımın üçüncü devresinde iman hakikatleriyle daha çok meşgul olacağım Allah'tan istediğim budur, duam budur İyileşeceğim, yürüyeceğim Ümitliyim O ümitle bekliyorum

20 Haziran 2009, Cumartesi
Hekimoğlu İsmail

Alıntı Yaparak Cevapla

Bir Rüya Gördüm...

Eski 08-02-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Bir Rüya Gördüm...

Gece ile gündüz müsavi olduğu veya ahirzaman yaklaştığı vakitte mü’minin rüyası ekseriye doğru olur
Mü’minin rüyası nübüvvetin kırkaltıda bir cüz’üdür Müslimin diğer bir rivayetinde:
Sizden hanginiz en doğru sözlü ise onun rüyası da en doğrudur
Hadis-i şerif

Allah cc gösterdiği rüyayı hakkında hayırlı kılsın

Ne de güzel tabir vermiş Güzel düşünen güzelliklerle karşılaşır
Bazen karşılaştığı zorluklar hiç farkına varmadan atlatır
Ne zaman geldi, ne zaman bitti anlamaz

Ellerine sağlık kardeşim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com