Çoraptan Kukla Yapımı |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çoraptan Kukla Yapımı• Bir adet çorap, • Karton (Herhangi bir kutudan da kesebilirsiniz, karton gibi sert olması yeterli), • Pembe ve kırmızı renkte keçe kumaş, • İki düğme (bulabilirseniz yapıştırılan gözlerden) • Saçı için istediğiniz renkte yün iplik, • Makas • Silikon tabancası (sağlamlığı açısından tavsiye ederim ama isterseniz başka yapıştırıcı deneyebilirsiniz), Yapılışı: • Çorabınızın üstüne elinizi koyarak nereden keseceğinizi ayarlayın Gördüğünüz üzere topuk kısmı parmaklarınızın bitiminde olacak ve keserken resimdeki kadar mesafe bırakmaya dikkat edin • Kartonu resimdeki gibi keserek ağız parçasını hazırlayın Ben büyüklüğüne deneme-yanılma ile karar verdim Tahmini boyutu elinize göre ve çorabınızın genişliğine göre ayarlayın Eğer ağzını sivri yapmak isterseniz, uçlarını sivri kesin • Kestiğiniz bu parçayı ikiye katlayarak çorabın üstüne koyun ve 1,5 cm pay bırakacak şekilde etrafından kesin Çorabı kesmeden nasıl yerleştiğinize dikkat edin, topuk kısmı resimdeki gibi üste gelmeli • Kestiğiniz parçayı açın • Tabancayla silikonu kartonun kenarlarına sürün ve çorap kenarlarını içeri kıvırarak yapıştırın • Ağız için kullandığınız kalıpla pembe keçeden parça kesin Bu parça biraz daha küçük olsun ki ağız içinde kalsın • Kırmızı keçeden dil için parça kesip, bunu da yapıştırın • Ben kuklayı bu aşamada elime geçirerek neresi, neresi göz olacak ona karar verdim • Saçları için yünü tığ ile ya da iğneyle çoraba geçirip bağlayarak istediğiniz uzunlukta kesin (mesela eğer hayvan şeklinde yapmak istiyorsanız keçeden kulak kesip saç yerine dikebilirsiniz) • Son olarak gözlerini yapıştırın ya da kullanacağınız düğmeleri dikin Çoraptan Kuklamızın Son Hali |
|