08-01-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Motorcunun Asfalt Kabusları
![](http://frmsinsi.net/images/forumsinsimages/40/01-08-2012T04-22-2868dde1_forumsinsi.net_.jpg)
Ayşe Şule BİLGİÇ
Bu hafta biraz yollardan şikayet etmek istiyorum Üstüne alınması gerekenler alınsın bir zahmet! İstanbul ve pek çok büyük şehirde yol tamir ve bakım çalışmaları başladı Çok şahane oldu Yaz aylarında okulların kapanmasının peşine hemen her yerde yol çalışmaları da başlıyor Ancak dikkat ediyorum artık pek çok ana arterdeki çalışmalar gece yapılıyor![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Üstelik çok hızlı ve güzel şekilde asfaltlar yenileniyor Güzel gelişmeler bunlar Söylemeden edemeyeceğim, geçen gün trilyonluk gökdelenlerin merkezi Maslak’ta giderken yolun ortasında bir kuyu gördüm Bildiğiniz kuyu yahu Yolun ortasında ve sonu belli olmayan kocaman bir delik vardı Bu nasıl olmuş? Nasıl hala orada öylece duruyor aklım almadı! Belediyelerin daha çok çalışılması lazım anlaşılan
TIR-TIRLAR
Eski asfaltın kazınması işlemi yapılan bölümler gündüzleri hala hiçbir uyarı olmadan bırakılıyor Otomobiller için çok sıkıntı yaratmayan bu durum pek çok motosiklet sevdalısı için büyük bir kabus Taralı (kazınmış) alana girer girmez motosiklet anormal şekilde kendi kafasına göre bir çizgide gitmeye çalışıyor Bu sıkıntıyı hafifletmenin tek yolu gaz vermeye devam etmek Gaz verdikçe motosiklet daha fazla söz dinler oluyor İyi güzel de bu taralı alanda giderken her daim gaz vermek mümkün mü? Trafik yavaşladı, mecbur frene basacaksın Aldın mı başına belayı? Yetkililerin acaba bu çalışmanın yapıldığı bölgelere girilmeden 100 metre önce uyarı levhası koyması çok mu zor? Ona göre biz de güvenli bir bölgeye geçip uygun bir süratte seyredebileceğimiz bir alan yaratmamız, ancak bu şekilde olur
SULAMA SİSTEMİ
İstanbul’da kuraklık olacak diye herkes endişe içinde tırnaklarını yerken, hala çimler sulanacak diye yollar sulanıyor Hele ki virajların içine taşan bu sular motosikletler için çok büyük tehlike yaratıyor Her yıl birkaç motosiklet sevdalısı bu basit ihmal yüzünden aramızdan ayrılıyor Yolların sulanması normal yağmur yağmasından çok daha kötü Çünkü yağmur yağınca yollar temizleniyor ve asfalt biraz da olsa tutuyor Oysa sulanınca tozlar ile karışarak çok kaygan, ince bir çamur tabakası oluşuyor Hele ki viraj içindeyse yer resmen buzlaşmış kadar kayganlaşıyor Ne olur virajlara girerken iyice yavaşlayalım
BENDEN GÜZELİ VAR MI
Ben de yakınımdaki insanlar da yurt dışına arada bir gidip geliyoruz Ama hiç kimse bizdeki gibi aynalaşmış bir asfalt görmemiş İstanbul’un neredeyse yarısı, İzmir’in tüm asfaltlanmış bölgeleri ayna gibi, pas parlak Nasıl beceriyoruz bilmiyorum ama bu asfalt üstünde motosiklet sürmek buz üstünde kullanmak gibi Eğer sert bir fren yapmam gerekiyorsa çoğu zaman Kelime-i Şahadet getiriyorum Ne olacağı belli değil Altımdaki motosikletin yere tutunduğuna dair hiçbir işaret yok Biraz da rüzgárlı bir günse, yola taşınan tozlar sayesinde yol boyunca patinaj atmak mümkün Sabah ya da akşama doğru güneş eğikken asfalt o kadar parlıyor ki güneşten daha fazla gözü rahatsız ediyor Kaygan olması bir yana önümüzü göremiyoruz Trafikteki diğer araçlar da göremediği için al başına bir dert daha Nasıl olacak ta Avrupa’daki standartlarda mat, pütürlü, temiz asfaltlarımız olacak merak ediyorum
Motosiklet sevdalıları olarak derdimiz eksikmiş gibi bir de bunlara dikkat etmemiz gerekiyor Hepinize kazasız belasız sürüşler![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Üye Olmayanlar Forumumuzdaki Linkleri Göremez 10 saniyenizi ayırarak üye olun![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ]
|
|
|