Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi > Cep Telefonları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, iphone, kırılır, resimli

İphone 1.1.2 Nasıl Kırılır - Resimli Anlatım

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İphone 1.1.2 Nasıl Kırılır - Resimli Anlatım

112 yazılımlı (OTB, OOB OTTB) ve 46 bootloaderlı olarak yollanan iPhonelar için Windowsda Aktivasyon ve Jailbreak işlemlerinin açıklaması Bu açıklamada ile iPhone'unuzu başka hatlarla kullanmak için kilidini kaldırmazsınız Ancak iPhone'unuzu iTouch gibi kullanıp, uygulama yüklemenize olanak sağlar
Maxicepcom - iPhone 112 Adım Adım Kırma
Eğer cihazınızın 46 bootloaderlı olduğundan emin değilseniz, cihazın seri numarasını kontrol edin Eğer 4 ve 5 hganeler 45 ya da daha büyükse yeni bootloader vardır ve (SIM)kilidini kaldıramazsınız Bir çeşit kilit kaldrıma bulana kadar bu klavuz işinizi görecektir Bir çeşit yazılımsal kilit kırma bulununca nasıl yapılacağını yollarım

Yazının devamında 112'ye update etmeniz gerektiğini göreceksiniz Şu anda 113 çıktığı için kesinlikle update direk basmayın!!Eğer bunu yaparsanız iTunes otamatik olarak 113'e update eder ve geri dönüş için baya bi kıvranırsınız
Bu yüzden shift+Update yapıyorsunuz shifte basıp update'e tıklayın

NOT: Eğer turbosim stealthsim vs ile telefonu aktive etmek istiyorsanız önce bunları yapmanız daha iyi olur

BAŞLIYORUZ

VERSİYONU 111'E İNDİRMEK

Bunun için iBrickr 091, iTunes 75, ve iPhone Firmware 111' e ihtiyacımız var

For this you will need iBrickr 091, iTunes 75, and iPhone Firmware 111

- iTunes'un son versiyonunu indirin ya da güncelleyin
- iBrickr 091'i indirin Buradan: http://ibrickrcom/downloads/ibrickr_v091zip
- iPhone Firmware 111'i indirin (152,3MB) Buradan: http://appldnldapplecomedgesuite a_Restoreipsw

Birinci Adım
iPhone'unuzu PC'nize bağlayın ve itunes'u çalıştırın

İkinci Adım
Home ve Power tuşlarına aynı ayna basın ve basılı tutun Ekran siyaha döndüğünde power tuşunu bırakın ama home tuşuna basmaya devam edin ta ki Apple logosu gidip yerine kurtarma ekranı gelinceye kadar Not: Ekran siyah olarak kalabilir bu normaldir iTunes, iPhone'u görene kadar home tuşunu basılı tutmaya devam edin Eğer bu şekilde olmadıysa açma/kapama ve home tuşuna 45 saniye kadar basılı tutun hiçbirinden çekmeden!

Üçüncü Adım
iTunes kurtarma modunda bir iPhone tanımlıyacaktır

Shift tuşuna basarak Restore'a tıklayın

Size yazılım hangi versiyonunu yüklemek istediğini soran bir pencere açılacaktır Daha önce indirdiğimiz 111 versiyonunu seçin (iPhone1,1_111_3A109a_Restor eipsw)

Geri yükleme sonunda "Error 1015" şeklinde bir hata alacaksınız bu normaldir sadece OK'e basın

iPhone'un kurtarma modunda olduğunu söyleyen bir pencere daha açılacaktır OK'e basın

Dördüncü Adım
File menüsünden Exit'i seçip iTunes'dan çıkın Control+Alt+Delete'e basıp Task Manager(Görev Yöneticisi)'ı açın
Processes(İşlemler) sekmesini seçin
iTunesHelperexe'sini seçip End Process'e (Görevi Sonlandır) tıklayın Açılan pencereden de bu yaptığınızı onaylayın(End Process'e tıkla)

Task Manager'ı Kapatın

Beşinci Adım
iPhone'unuzun halen kurtarma modunda olduğunu göreceksiniz kurtarma modundan çıkmak için daha önceden indirdiğimiz iBrickrexe'yi çalıştırın

"Boot the Phone" linkine tıklayın

iBrickr, "Please wait while iBrickr tries to fix your phone" diyecektir

iPhone Yeniden açılıp yine Aktive etme ekranını gösterecektir

iBrickr'ı kapatabilirsiniz

JAILBREAK 111

Birinci Adım
"Activate iPhone" ekranında sürgüyü sağa kaydırıp acil çağrıya geçiyoruz

İkinci Adım
"*#307#" tuşalayıp "Call" tuşuna basın

Üçüncü Adım
Telefonun kendi kendini göreceksiniz (Çalıp titrer) Geri okunu kullanarak az önce yazdınız numarayı silin Şimdi "0" tuşlayın ve Call tuşuna basın

Dördüncü Adım
Şimdi gelen arama olduğunu göreceksiniz Accept tuşuna basın

b]Beşinci Adım
Aramayı beklemeye almak için "Hold" tuşuna basın

Altıncı Adım
Telefon yine kendini arıyacak bu sefer "Decline" tuşuna basın

Yedinci Adım
Şimdi yine tuş takımını görüyoruz Alttaki "Contacts" sekmesine tıklıyoruz Karşımıza boş bir bağlantılar menüsi gelecek Yeni bir contact eklemek için "Plus(+)" a tıklıyoruz

Sekizinci Adım
"Add New URL" e basın

Dokuzuncu Adım
ilk satırdaki URL kısmına "prefs:" yazıp save tuşuna basıyoruz

Onuncu Adım
Yine Add New URL'ye basıyoruz

Onbirinci Adım
url olarak "http://jailbreakmecom" girip Save tuşuna basın

Onikinci Adım
Şimdi Contacts kısmında iki tane bağlantı göreceksiniz
"prefs:" yazana basın

Onüçüncü Adım
burası bize iPhone'un Ayarlar menüsünü getirecektir Wi-Fi kısmından wireless bağlantınızı seçin Yukarı soldaki Settings tuşuna basarak ayarlar menüsüne geri dönün

Ondördüncü Adım
Ayarlar menüsünden "General" kategorisni seçin, sonra Auto-Lock'ı seçin

Otomatik kapanma zamanlarından "Never"ı seçin

Yukarı soldan Settings menüsüne geri dönün

Onbeşinci Adım
"Home" tuşuna basın "Activate iPhone" ekranında sürgüyü sağa kaydırıp acil aramaya geçin

Onaltıncı Adım
"0" çevirip aramaya basın

Onyedinci Adım
Gelen arama görceksiniz kabul etmeye basın

Onsekizinci Adım
"Hold" tuşuna basarak aramayı beklemeye alın

Ondokuzuncu Adım
Telefon yine kendini arayacak bu sefer reddetin

Yirminci Adım
Şimdi bizi Contactlar menüsü karşılamakta eklediğimiz contactlei seçin

Yirmibirinci Adım
http://jailbreakmecom urlsine basın Böylece Safari açılacak ve sizi jailbreakmecom a ***ürecek

Yirmiikinci Adım
Sayfanın aşağısına gidip "Install AppSnapp " e basın
Eğer bu adamında sorun olursa bazı bunlar için bazı öneriler;
-iphone a Hard reset atmayı deneyin ve yeniden başlayın
-Sağlam bir wireless sinyaliniz olduğundan emin olun
-iPhone hala bilgisayara ve iTunes!a bağlı ikin Jailbreak yapmaya çalışın
-"http://wwwjailbreakmecom" yerine "http://jailbreakmecom" kullanın
- Ne yaptıysanız jailbreakmecom adresine gidip install appsnapp yapmanıza rağmen Slide to Unlock olmadıysa yani başarılı şekilde kırılmadıysa bir sefer de iunlockno adresini deneyin Buradaki jailbreaker hem daha hızlı hem de daha yeni
-Wireless encription (Kablosus şifrelemeyi) devre dışı bırakın

Telefon aktivasyon ekranına geri dönecektir, ancak paniğe gerek yok, sadece bekleyinHemen hemen 1 dakika sonra iPhone otomatik olarak tekrar başlatacaktır kendini Telefon yeniden başladığında artık "slide for emergency" dememeli, onun yerine "Slide to Unlock" demeli Eğer böyleyse başarıyla işi yapmışsınızdır

Bazen sürgü emergencyden unlocka değişmiyor şeklinde sorunlar olmuşBunun için iPhone'u itunes tanıyana kadar bilgisayara bağlı tutmak

VERSİYONU 112'E ÇIKARTMAK

-112 versiyonunu indirin Buradan : iTunes Store - Conceited Software

Birinci Adım
Başlangıç yerinden "Installer"ı çalıştırın

Alttaki sekmelerden "Intall"u seçin

Aşağı doğru inin ve kategori listesinden"Tweaks (111)"i seçin

Listeden "OktoPrep"i seçin

Ekranın sağ üstündeki "Install" seçeneğine basın

Yüklemeye başlamak için tekrar "Install"a basın

OkPrep bittiğinde 112yi yüklemeye hazır olduğunuza dair bir yazı çıkacak "Ok" diyip devam

İkinci Adım
Sleep/Wake tuşuna(Üstteki) 3 saniye basılı tutarak iPhone'u yeniden başlatıyoruzSürgüyü sağa çekip power down sonra tekrar üstteki tuşa basıp açıyoruz

iTunes'u başlatın

Eğer sorarsa telefonunuzu adlandırın sonra done'a basın

Üçüncü Adım
Eğer update için bir pencere çıkarsa "Install" tuşuna kesinlikle basmayın!!

Don't install diyip Shif+ update yapın ve 112 versiyonunu manuel olrak seçin ÇOK ÖNEMLİ!!
çıkmazsa Update tuşuna basıp kendiniz yapın

Update bittiğinde bunu haber veren bir pencere açılacak

Update bittiğinde iPhone restartlanacaktır Yeni emergency sürgüsü ve iTunesa bağlan işaretini göreceksiniz

Dördüncü Adım
İtunesu kapatıp daha önce indirdiğimiz 112-jailbreakzip bi klasöre açın adı 112-jailbreak olsun

Klasördeki windowsbat ye çift tıklayıp jailbreaki başlatın NOT: Javanın en son versiyonunun yüklü olduğundan emin olun http://wwwjavacom dan bulabilirsiniz

Beşinci Adım
SHH ı etkinleştirmek için size bir pencere açıcak burda bi password girin ve etkinleştirin ve ardından Jailbreake tıklayın

Tamamlandığında bunu bildiren bir pencere açılacaktır Bu işlem sırasında telefon birkaç kere açılıp kapanabilir

iPhone'unuzu Jailbreak ettiniz!!

NOT:Eğer bu yönergeyi StealthSIM ya da bezeri şeyler kullanıyorsanız, aramalarınızın düzgün çalışması için installerdan iWorld'ü yükleyin

Çeviriyi aynen yaptım iyi kötü artık bu kadar oldu bi yandan iş bi yandan bu anca bu kadar

Umarım işine yarar insanların

Şimdi de 112 OTB ve 113 OTB için unlock nasıl yapılır

Arkadaşlar baştan söylüyorum tam anlamıyla başarılı olup olmadığını bilmiyorum
Yorumlarda sorunsuz çalıştıran da var hata alan da çekinen de

112 OTB ve 113 OTB iPhonelarınızın nasıl unlock yapılacağı anlatılıyor

Bu yönlendirmelerde daha önceden telefonunuzun jailbreak edilmiş olduğunu varsa***** hazırlanmıştır

Bu klavuzu sadece 46 Bootloaderlı telefonunuz varsa izleyinYani kutudan 112 ve 113 olarak çıkan cihazlar için12 or 113 Out of the Box

Birinci Adım
http://installeriClarifiedcom u İnstaller Sourselarına ekleyin

İkinci Adım
Ana menüden Settings'e girin
General'dan Auto Lock seçeneğini "Never" yapın

Üçüncü Adım
Ana Menüye dönün ve Installer'ı açın
Kategorilerden "iClarified"ı seçin

Burdan da "Geohot Unlock(112, 113)"ü seçin

Sağ Üstteki İnstall'a basın, ardından açılan pencede kırmızı renkli install'a basın

Dördüncü Adım

Bu işlemin 5 dakika süreceğini ve Auto-Lock'ı never yapmanız gerektiğini söyleyen bir uyarı gelcek ekrana
Yaptıysanız "OK" tuşuna basabilirsiniz

Beşinci Adım

"Starting the unlock" şeklinde bir durum çubuğu göreceksiniz
Bu süreç içinde Wi-Fi'ın koptuğunu da görebilirsinizTelefon bu durumda bir süre kalacaktır

Altıncı Adım
"Your iPhone has now been unlocked!" şeklinde bi uyarı görceksiniz
yani İphoneununz unlock edilmiştir OK'e basın

Yedinci Adım

İnstallerdaki Categories menüsüne geri dönceksiniz ve Home tuşuna basarak ana sayfaya dönün
Ekran böyle oluomuş

Vee
İPhone'unuz artık kırıldı güle güle kullanın

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com