İphone 1.1.2 Nasıl Kırılır - Resimli Anlatım |
08-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İphone 1.1.2 Nasıl Kırılır - Resimli Anlatım112 yazılımlı (OTB, OOB OTTB) ve 46 bootloaderlı olarak yollanan iPhonelar için Windowsda Aktivasyon ve Jailbreak işlemlerinin açıklaması Bu açıklamada ile iPhone'unuzu başka hatlarla kullanmak için kilidini kaldırmazsınız Ancak iPhone'unuzu iTouch gibi kullanıp, uygulama yüklemenize olanak sağlar Maxicepcom - iPhone 112 Adım Adım Kırma Eğer cihazınızın 46 bootloaderlı olduğundan emin değilseniz, cihazın seri numarasını kontrol edin Eğer 4 ve 5 hganeler 45 ya da daha büyükse yeni bootloader vardır ve (SIM)kilidini kaldıramazsınız Bir çeşit kilit kaldrıma bulana kadar bu klavuz işinizi görecektir Bir çeşit yazılımsal kilit kırma bulununca nasıl yapılacağını yollarım Yazının devamında 112'ye update etmeniz gerektiğini göreceksiniz Şu anda 113 çıktığı için kesinlikle update direk basmayın!!Eğer bunu yaparsanız iTunes otamatik olarak 113'e update eder ve geri dönüş için baya bi kıvranırsınız Bu yüzden shift+Update yapıyorsunuz shifte basıp update'e tıklayın NOT: Eğer turbosim stealthsim vs ile telefonu aktive etmek istiyorsanız önce bunları yapmanız daha iyi olur BAŞLIYORUZ VERSİYONU 111'E İNDİRMEK Bunun için iBrickr 091, iTunes 75, ve iPhone Firmware 111' e ihtiyacımız var For this you will need iBrickr 091, iTunes 75, and iPhone Firmware 111 - iTunes'un son versiyonunu indirin ya da güncelleyin - iBrickr 091'i indirin Buradan: http://ibrickrcom/downloads/ibrickr_v091zip - iPhone Firmware 111'i indirin (152,3MB) Buradan: http://appldnldapplecomedgesuite a_Restoreipsw Birinci Adım iPhone'unuzu PC'nize bağlayın ve itunes'u çalıştırın İkinci Adım Home ve Power tuşlarına aynı ayna basın ve basılı tutun Ekran siyaha döndüğünde power tuşunu bırakın ama home tuşuna basmaya devam edin ta ki Apple logosu gidip yerine kurtarma ekranı gelinceye kadar Not: Ekran siyah olarak kalabilir bu normaldir iTunes, iPhone'u görene kadar home tuşunu basılı tutmaya devam edin Eğer bu şekilde olmadıysa açma/kapama ve home tuşuna 45 saniye kadar basılı tutun hiçbirinden çekmeden! Üçüncü Adım iTunes kurtarma modunda bir iPhone tanımlıyacaktır Shift tuşuna basarak Restore'a tıklayın Size yazılım hangi versiyonunu yüklemek istediğini soran bir pencere açılacaktır Daha önce indirdiğimiz 111 versiyonunu seçin (iPhone1,1_111_3A109a_Restor eipsw) Geri yükleme sonunda "Error 1015" şeklinde bir hata alacaksınız bu normaldir sadece OK'e basın iPhone'un kurtarma modunda olduğunu söyleyen bir pencere daha açılacaktır OK'e basın Dördüncü Adım File menüsünden Exit'i seçip iTunes'dan çıkın Control+Alt+Delete'e basıp Task Manager(Görev Yöneticisi)'ı açın Processes(İşlemler) sekmesini seçin iTunesHelperexe'sini seçip End Process'e (Görevi Sonlandır) tıklayın Açılan pencereden de bu yaptığınızı onaylayın(End Process'e tıkla) Task Manager'ı Kapatın Beşinci Adım iPhone'unuzun halen kurtarma modunda olduğunu göreceksiniz kurtarma modundan çıkmak için daha önceden indirdiğimiz iBrickrexe'yi çalıştırın "Boot the Phone" linkine tıklayın iBrickr, "Please wait while iBrickr tries to fix your phone" diyecektir iPhone Yeniden açılıp yine Aktive etme ekranını gösterecektir iBrickr'ı kapatabilirsiniz JAILBREAK 111 Birinci Adım "Activate iPhone" ekranında sürgüyü sağa kaydırıp acil çağrıya geçiyoruz İkinci Adım "*#307#" tuşalayıp "Call" tuşuna basın Üçüncü Adım Telefonun kendi kendini göreceksiniz (Çalıp titrer) Geri okunu kullanarak az önce yazdınız numarayı silin Şimdi "0" tuşlayın ve Call tuşuna basın Dördüncü Adım Şimdi gelen arama olduğunu göreceksiniz Accept tuşuna basın b]Beşinci Adım Aramayı beklemeye almak için "Hold" tuşuna basın Altıncı Adım Telefon yine kendini arıyacak bu sefer "Decline" tuşuna basın Yedinci Adım Şimdi yine tuş takımını görüyoruz Alttaki "Contacts" sekmesine tıklıyoruz Karşımıza boş bir bağlantılar menüsi gelecek Yeni bir contact eklemek için "Plus(+)" a tıklıyoruz Sekizinci Adım "Add New URL" e basın Dokuzuncu Adım ilk satırdaki URL kısmına "prefs:" yazıp save tuşuna basıyoruz Onuncu Adım Yine Add New URL'ye basıyoruz Onbirinci Adım url olarak "http://jailbreakmecom" girip Save tuşuna basın Onikinci Adım Şimdi Contacts kısmında iki tane bağlantı göreceksiniz "prefs:" yazana basın Onüçüncü Adım burası bize iPhone'un Ayarlar menüsünü getirecektir Wi-Fi kısmından wireless bağlantınızı seçin Yukarı soldaki Settings tuşuna basarak ayarlar menüsüne geri dönün Ondördüncü Adım Ayarlar menüsünden "General" kategorisni seçin, sonra Auto-Lock'ı seçin Otomatik kapanma zamanlarından "Never"ı seçin Yukarı soldan Settings menüsüne geri dönün Onbeşinci Adım "Home" tuşuna basın "Activate iPhone" ekranında sürgüyü sağa kaydırıp acil aramaya geçin Onaltıncı Adım "0" çevirip aramaya basın Onyedinci Adım Gelen arama görceksiniz kabul etmeye basın Onsekizinci Adım "Hold" tuşuna basarak aramayı beklemeye alın Ondokuzuncu Adım Telefon yine kendini arayacak bu sefer reddetin Yirminci Adım Şimdi bizi Contactlar menüsü karşılamakta eklediğimiz contactlei seçin Yirmibirinci Adım http://jailbreakmecom urlsine basın Böylece Safari açılacak ve sizi jailbreakmecom a ***ürecek Yirmiikinci Adım Sayfanın aşağısına gidip "Install AppSnapp " e basın Eğer bu adamında sorun olursa bazı bunlar için bazı öneriler; -iphone a Hard reset atmayı deneyin ve yeniden başlayın -Sağlam bir wireless sinyaliniz olduğundan emin olun -iPhone hala bilgisayara ve iTunes!a bağlı ikin Jailbreak yapmaya çalışın -"http://wwwjailbreakmecom" yerine "http://jailbreakmecom" kullanın - Ne yaptıysanız jailbreakmecom adresine gidip install appsnapp yapmanıza rağmen Slide to Unlock olmadıysa yani başarılı şekilde kırılmadıysa bir sefer de iunlockno adresini deneyin Buradaki jailbreaker hem daha hızlı hem de daha yeni -Wireless encription (Kablosus şifrelemeyi) devre dışı bırakın Telefon aktivasyon ekranına geri dönecektir, ancak paniğe gerek yok, sadece bekleyinHemen hemen 1 dakika sonra iPhone otomatik olarak tekrar başlatacaktır kendini Telefon yeniden başladığında artık "slide for emergency" dememeli, onun yerine "Slide to Unlock" demeli Eğer böyleyse başarıyla işi yapmışsınızdır Bazen sürgü emergencyden unlocka değişmiyor şeklinde sorunlar olmuşBunun için iPhone'u itunes tanıyana kadar bilgisayara bağlı tutmak VERSİYONU 112'E ÇIKARTMAK -112 versiyonunu indirin Buradan : iTunes Store - Conceited Software Birinci Adım Başlangıç yerinden "Installer"ı çalıştırın Alttaki sekmelerden "Intall"u seçin Aşağı doğru inin ve kategori listesinden"Tweaks (111)"i seçin Listeden "OktoPrep"i seçin Ekranın sağ üstündeki "Install" seçeneğine basın Yüklemeye başlamak için tekrar "Install"a basın OkPrep bittiğinde 112yi yüklemeye hazır olduğunuza dair bir yazı çıkacak "Ok" diyip devam İkinci Adım Sleep/Wake tuşuna(Üstteki) 3 saniye basılı tutarak iPhone'u yeniden başlatıyoruzSürgüyü sağa çekip power down sonra tekrar üstteki tuşa basıp açıyoruz iTunes'u başlatın Eğer sorarsa telefonunuzu adlandırın sonra done'a basın Üçüncü Adım Eğer update için bir pencere çıkarsa "Install" tuşuna kesinlikle basmayın!! Don't install diyip Shif+ update yapın ve 112 versiyonunu manuel olrak seçin ÇOK ÖNEMLİ!! çıkmazsa Update tuşuna basıp kendiniz yapın Update bittiğinde bunu haber veren bir pencere açılacak Update bittiğinde iPhone restartlanacaktır Yeni emergency sürgüsü ve iTunesa bağlan işaretini göreceksiniz Dördüncü Adım İtunesu kapatıp daha önce indirdiğimiz 112-jailbreakzip bi klasöre açın adı 112-jailbreak olsun Klasördeki windowsbat ye çift tıklayıp jailbreaki başlatın NOT: Javanın en son versiyonunun yüklü olduğundan emin olun http://wwwjavacom dan bulabilirsiniz Beşinci Adım SHH ı etkinleştirmek için size bir pencere açıcak burda bi password girin ve etkinleştirin ve ardından Jailbreake tıklayın Tamamlandığında bunu bildiren bir pencere açılacaktır Bu işlem sırasında telefon birkaç kere açılıp kapanabilir iPhone'unuzu Jailbreak ettiniz!! NOT:Eğer bu yönergeyi StealthSIM ya da bezeri şeyler kullanıyorsanız, aramalarınızın düzgün çalışması için installerdan iWorld'ü yükleyin Çeviriyi aynen yaptım iyi kötü artık bu kadar oldu bi yandan iş bi yandan bu anca bu kadar Umarım işine yarar insanların Şimdi de 112 OTB ve 113 OTB için unlock nasıl yapılır Arkadaşlar baştan söylüyorum tam anlamıyla başarılı olup olmadığını bilmiyorum Yorumlarda sorunsuz çalıştıran da var hata alan da çekinen de 112 OTB ve 113 OTB iPhonelarınızın nasıl unlock yapılacağı anlatılıyor Bu yönlendirmelerde daha önceden telefonunuzun jailbreak edilmiş olduğunu varsa***** hazırlanmıştır Bu klavuzu sadece 46 Bootloaderlı telefonunuz varsa izleyinYani kutudan 112 ve 113 olarak çıkan cihazlar için12 or 113 Out of the Box Birinci Adım http://installeriClarifiedcom u İnstaller Sourselarına ekleyin İkinci Adım Ana menüden Settings'e girin General'dan Auto Lock seçeneğini "Never" yapın Üçüncü Adım Ana Menüye dönün ve Installer'ı açın Kategorilerden "iClarified"ı seçin Burdan da "Geohot Unlock(112, 113)"ü seçin Sağ Üstteki İnstall'a basın, ardından açılan pencede kırmızı renkli install'a basın Dördüncü Adım Bu işlemin 5 dakika süreceğini ve Auto-Lock'ı never yapmanız gerektiğini söyleyen bir uyarı gelcek ekrana Yaptıysanız "OK" tuşuna basabilirsiniz Beşinci Adım "Starting the unlock" şeklinde bir durum çubuğu göreceksiniz Bu süreç içinde Wi-Fi'ın koptuğunu da görebilirsinizTelefon bu durumda bir süre kalacaktır Altıncı Adım "Your iPhone has now been unlocked!" şeklinde bi uyarı görceksiniz yani İphoneununz unlock edilmiştir OK'e basın Yedinci Adım İnstallerdaki Categories menüsüne geri dönceksiniz ve Home tuşuna basarak ana sayfaya dönün Ekran böyle oluomuş Vee İPhone'unuz artık kırıldı güle güle kullanın alıntıdır |
|