Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi > Cep Telefonları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cep, dinlendiğini, efsanesi, için, telefonun, uydurulan, öğrenme, şehir

Cep Telefonun Dinlendiğini Öğrenme İçin Uydurulan Şehir Efsanesi

Eski 07-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şehir efsanesi: Cep no'nun başına 15 yaz, kendini ara, seni dinliyorlarsa anlaşılıyor

'Telekulak' için uydurulan bir efsane, Başbakanlık İletişim Merkezi'nin telefonlarını kilitledi Efsane şu: Cep no'nun başına 15 yaz, kendini ara, seni dinliyorlarsa anlaşılıyor"

BUYURUN BAŞBAKANLIK

Ancak bu arama yapılınca Başbakanlık İletişim Merkezi'nin telefonu düşüyor 'Buyurun, Başbakanlık" demeye kalmadan arayan bağırmaya başlıyor: "Beni niye dinliyorsunuz?"

GSM abonelerinin dinlenip dinlenilmediklerini ‘0’ ile başlayan telefon numarasının başına ‘15’ yazıp kendi numarasını aradığı takdirde öğrenebileceği iddiası, Alo 150 Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) telefonlarının kilitlenmesine neden oldu!

150 NUMARASI OLARAK ALGILIYOR

Konya BİMER Temsilcisi Abdurrahman Berkcan, cep telefonunun dinlendiğini düşünen kişinin, telefon numa-rasının başına ‘15’ yazıp, numarasını aradığı zaman GSM operatörünün sadece ilk başta yazılan 150 numarası olarak algıladığını söyledi

Berkcan, bu durumda Başbakanlık İletişim Merkezi’nin ‘150’ olan telefonunun aranmış olduğunu belirterek şöyle dedi: “Bu durumda arayanın karşısına ben veya beraber çalıştığım arkadaşım ‘Başbakanlık İletişim Merkezi’ diyerek çıkıyor O zaman da, ‘Ben kendi numaramı çevirdim siz çıktınız Beni niye dinliyorsunuz? Benden ne istiyorsunuz?’ gibi sorularla karşılaşıyoruz Dinleme yapmadığımızı, vatandaşlara yardım etmek için çalıştığımızı anlatıyoruz Bazıları bizim olayı izah etmemiz ve yaptığımız işi anlatmamızdan sonra ikna olarak telefonunu kapatıyor Bazıları ‘Başbakanlık bizi dinliyor’ düşüncesiyle izah etmemize fırsat vermeden telefonu kapatıyor

BİMER 2006 YILINDA KURULDU

Konya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Selim Gülbahar ise BİMER ile bilgi verdi: “BİMER, illerin valiliklerine yapılan müracaatların Başbakanlık tarafından takip edilebilmesi amacıyla 2006 yılında kuruldu Şahsen, telefon ve mektup yoluyla ulaşmak mümkün ‘Alo 150’ telefon hattıyla arandığı zaman BİMER yetkilisi karşısına çıkar Bu başvuruyu internet ortamında Başbakanlığa bildiririz 15- 30 gün içerisinde yapılan başvuru sonuca bağlanır 2009’da 4 bin 450 başvuru yapıldı, 4 bin 353’ü sonuçlandırıldı 97’sinin araştırma ile ilgili konular olduğu için sonuçlanması bekleniyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-31-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Peki neden başka numaralar aradığında aynı gsm operatöründen veya farklı gsm operatörlerinden arandığında böyle bir numara yoktur diye cevap geliyor buyrun bakalım sizde denedinizmi bir deneyin muhtemel olarak böyle bir numara yoktur diyecek sizin söylediklerinize göre herkesde her numara başına 15 koyulduğu zaman Başbakanlığın çıkması gerekiyor değilmi neden bağzılarında çıkıyor bağzılarında çıkmıyor
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com