|
|
Konu Araçları |
9ooi, bağlama, bluetoohtla, olmadan, programı, samsung, serisi, softick |
Samsung D 9Ooi Yi Bluetoohtla Serisi Bağlama. Softick Programı Olmadan. |
07-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Samsung D 9Ooi Yi Bluetoohtla Serisi Bağlama. Softick Programı Olmadan.Samsung D 9OOi yi bluetoohtla serisi bağlama Softick programı olmadan Bilindiği gibi Softick PPP programı bilgisayarınızla Avuç içi bilgisayarlarını (Palm) yada bu türle bağlanan cihazları seri bağlantı kurma yoluyla birbirine bağlayan bir programdır Ancak bazı özel sebeplerden ötürü bu tür programları kurmak istemeyen, ya da bu programı kullanmayı karışık bulan arkadaşlar var içimizde Onlar da Windows XPnin nimetlerinden faydalanacaklar Anlatıma geçmeden önce; Bu yöntemi denemedim Deneyen arkadaşlar ÇALIŞTIĞINI söylemişler Bende aynı şekilde aktarıyorum 1- Bluethoot aygıtınızın CDsinden yazılımı yükleyin Yüklenirken bir ara bluethoot aygıtı takılması istenecek --> USB portuna takın Ve yazılımın kurulumunu tamamlayın 2- D9OOi de bluethootu açın --> Yeni Aygıt Arayı seç Pc yi bulacak (USER-*****) --> seç Pin kodu isteyecek ( Herhangi bir değer olabilir ) --> gir Aynı anda bluethoot aygıtı kod isteyecek aynı kodu gir 3- Masa üstünde bluethoot kısayoluna çift tıklayın --> sihirbazın yönergelerine devam edin (Bu işlem sırası markadan markaya değişiklik gösterebilir Bazı markalar da uzun sürüyor) ve işlemi sonlandırın 4- Görev çubuğundaki bluethoot simgesine sağ tıkla: Quick connect --> Bluetooth port --> find devices a tıkla D9OOi bulduğunda seç ve connect e tıkla bağlantı yapılandıralacak ve --> OK D9OOi ekranındaki ***** ile "seri bağlantı kurulsun mu?" sorusu çıkacak Kabul edin --> OK 5- Masa üstü bluethoot kısayoluna çift tıklayın Yeni bağlantıyı Samsung SGH D9OOi port-Connected COM # (Bende Com 4 ) olarak görmeniz gerekir port noyu unutmayın daha sonra kullanacağız 6- Şimdi yeni bir bağlantı oluşturacağız: Denetim masası--> İnternet seçenekleri--> Bağlantılar-->Kur diyerek sihirbazı başlatın Gelişmiş bir bağlantı kur--> ileri Doğrudan başka bir bilgisayara bağlan-->ileri Ana bilgisayar-->ileri Bağlantı aygıtı--> 5 şıktaki com port numarasını girin --> ileri Kullanıcı hakları--> Kullandığınız hesabı girin--> ileri ve son 7- Denetim masası--> ağ bağlantılarında oluşturduğunuz "gelen bağlantılar" a sağ tıkla--> özellikleri seç, genel konumunda sadece 5 şıktaki com port no su seçili olmalıdır (iki bilgisayar arasındaki iletişim kablosu COM #) Burada özellikleri seçin Genel--> Bağlantı noktası hızı: 115200, Akış denetimi: donanımı seçin ve tamam Kullanıcılar--> Avuçiçi bilgisayarlar gibi doğrudan bağlanan aygıtlar parolasız bağlanabilsin seçin ve tamam Şu andan sonra denetim masasından güvenlik duvarını kapatınYoksa uygulamalar yüklenmiyor 8- Masa üstündeki bluethoot kısayoluna çift tıkla, Samsung D9OOi bağlantısına çift tıkla, D9OOi deki "Bağlantı Kurulsun mu?" sorusuna "Evet" diyerek bağlantıyı sağladıktan sonra telefonun ekranında *#52828378# kodunu girin Üç şıklı bir menü çıkacak 1 şıktaki PPP UP--> seç, Çıkan ekranda Bluetooth u seç Buraya kadar hata yapmadıysanız tekrar ilk üç şıklı menüye dönecek Ve bilgisayar da görev çubuğunda bağlantı simgesi çıkacak Bağlantıda bir hata varsa telefon kapanacak pin kodu sormadan yeniden açılacak yani restart olacak telaş etmeyin 8 şıkkı bir daha tekrarlayın D9OOi üç şıklı menüde beklesin Şimdi Java Uploader programını çalıştırın Add' a tıklayın ve uygulamayı yükleyeceğiniz klasörünü seçin Bu klasör içindeki uygulamanın jar ve jad dosyalarının ikiside olmak zorundadır Jar ve Jad dosyaları aynı klasörde olmak zorundadır Ve yükleyeceğiniz dosyanın Jadını seçin Az önce telefondan *#52828378# kodunu girip 3 şıklı bir menude kalmıştık 2 şıktaki seri yüklemeyi seçin Uygulamada bir uyumsuzluk yoksa yüklenecektir Java Uploader programı için linke sağ tıklayın Hedefi Farklı Kaydet deyin ----------------- A L I N T I D I R |
|