Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ile, ilgili, taşımacılık, toplu, yazı, örneği

Toplu Taşımacılık İle İlgili Yazı Örneği

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Toplu Taşımacılık İle İlgili Yazı Örneği

Toplu Taşımacılık İle İlgili Deneme Örneği

toplu taşıma ve inilecek durak ikilemi - deneme yazısı örnek

Hepimizin başına gelmiştir Bir yere giderken kullanmak zorunda kaldığınız ve ilk kez bindiğiniz otobüsü ya da minibüsü düşünün Bu araç ile çok sevdiğiniz bir arkadaşınızın evine de gidiyor olabilirsiniz, ilk defa gideceğiniz bir devlet dairesine de… Bu noktada gerilim, araca adım atmaktan başlar ve inilecek durağa kadar sürer

Zaten bu aracı bulmak için kaç kişiye ‘şu şuradan geçer mi?’ diye sormuşsunuzdur Bunun ardından da inecek durak ikilemini oluşturan gerilim başlar Araç ilerler, hangi durakta ineceğinizi bilmediğiniz ve o yollardan da ilk kez geçtiğiniz için her durakta inmeniz gerekiyormuş gibi hissedersiniz

Bu nedenle kapıya ya da şoföre yakın durursunuz, iç taraftaki koltuklara asla oturmazsınız Çünkü her durak inmeniz için sizi çağırıyordur

İşte tüm bu gerilimin ortasında şoförden aldığınız bilgi ile hangi durakta ineceğiniz kafanızda şekillenmeye başlar Şoför der ki “2 durak sonra ineceksiniz” İşte bu da ayrı bir gerilimin habercisidir Çünkü ineceğiniz durak bu duraktan itibaren mi 2 durak sonradır yoksa bir sonraki duraktan itibaren mi?

Tüm bu gerilim dolu yolculukta kendinizi yolunu kaybetmiş, bambaşka bir gezegende bambaşka bir galaksiye yolculuk ediyormuş gibi hissedersiniz Yolculuk sürer de sürer… 2 durak dediğimiz şey sanki Dünya’dan 3 milyon ışık yılı uzaktaki bir durak gibidir Asla gelmek bilmez

Sonra araçtaki son kişinin omzunuza dokunduğunu hissedersiniz ve “beyefendi uyanın, son durağa geldik” dediğini duyarak uykunuzdan uyanırsınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com