Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
görevleri, jandarmanın

Jandarmanın Görevleri

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Jandarmanın Görevleri

Jandarma Görevleri Nelerdir

Jandarma Teşkilatının Görevleri

2803 Sayılı Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu gereğince Jandarmanın Görevleri; Mülki, Adli, Askeri ve Diğer Görevler olmak üzere dört ana başlık altında toplanmaktadır

Adli görevleri
  • Suç işlenmesini müteakip suç ve suçluların ortaya çıkarılması
  • Suçluların yakalanması
  • Suç delillerinin adli makamlara intikal ettirilmesi
  • Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ön soruşturmayı yapmak
  • Cezaevlerinden adliye mahkûm sevki

Mülki görevleri
  • Genel emniyet ve asayişin sağlanmasına yönelik hizmetlerin ilgili mevzuata uygun olarak yürütülmesini sağlamak
  • Asayiş suçundan toplumun nasıl korunacağı hakkında halkın bilgilendirilmesi, çocukların ve gençlerin suça yönelmelerini ve suçta kullanılmalarını önleyici tedbirlerin alınması hizmetlerini yürütmek,
  • Asayiş suçları hakkındaki bilgi ve istatistikleri değerlendirmek, suç analizi yapmak veya yaptırmak ve bunları değerlendirerek asayiş suçlarının önlenmesi için suçla mücadele yöntemlerini belirlemek
  • Suç işlenmesini önleyici faaliyetleri yürütmek
  • Kaçakçılığın men, takip ve tahkiki
  • Ceza infaz kurumu ve tutukevlerinin dış koruması

Askeri görevleri
  • Askerî kanun ve nizamlar ile Genelkurmay Başkanlığı tarafından verilen görevlerdir

Diğer görevleri
Mülki, adli ve askeri görevler dışında kalan, kanun ve nizamlar ile emir ve alınan kararlar doğrultusunda ifa edilmesi gereken, tesis ve şahıs koruması ile nakil emniyeti gibi görevler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com