Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başına, kadının, karşı, kocasına, tek, tesettürü

Kadının Kocasına Karşı Veya Tek Başına Tesettürü

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kadının Kocasına Karşı Veya Tek Başına Tesettürü

Kadının Kocasına Karşı veya Tek Başına Tesettürü
Erkek, hanımının bütün vücuduna bakabilir Meşru suretle ondan yararlanabilir

İkinci bir görüşe göre bu caiz değildir Çünkü Râsulullah sünnetini HzAişe şöyle anlatır "Ben Râsulullahın avret mahalini asla görmedim"(135) Yine "Ne ben Râsulullahıtan birşey gördüm be de ı benden" Yine Hz Peygamber: Çıplak olmaktan sakınınız, Zira yanınızda kişinin helada bulunduğu ve hanımıyla cinsel ilişkide bulunduğu zamanın dışında sizden hiç ayrılmayanlar var"(136)
Takva ve azimet açısından ikinci görüş daha uygundur Kutubi, birinci görüş daha sahihtirder(137) Banyoda tek başına veya eşinle yıkanırken avret mahalinin peştemal gibi bir şeyle örtmek sünettirEğer banyo küçük ise tek başına veya eşiyle avret yerleri açık olarak da yıkanmalarına müsade vardır(138) Yine eğer oda 10 zira(*) kadar küçük olursa, bu küçük odada cinsi ilişki maksadıyla erkeğin hanımını soyması caizdir(139)

Hanım tek başına evde bulunduğu zaman göbekle diz kapağı arasını örtmek gerekir Ancak her an giden gelen olabileceği için müslüman bir hanımın temkinli durması gerekir Ayrıca insan yanından ayrılmayan melekler de var Bunlar avret yerlerinin açılmasından eziyet duyarlar Ümmü Seleme Validemiz "evin içinde dahi cilbabını çıkarmadığı" rivayet edilmektedir(140)

Kaynak;
(136 Tirmizi, Edep:24)
(137 Tefsir-i Kurtubi::12/233)
(138 İbn-i Abidin: 1/404)
(*)Bir zira, yaklaşık 60 cm'dir
(139 Fetava-i Hindiyye: 5/288)
(140 Ahmet bin Hanbel: 2128)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com