Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatabilirim, girmesi, için, neler, sözlüme, tesettüre

Sözlüme Tesettüre Girmesi İçin Neler Anlatabilirim?

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sözlüme tesettüre girmesi için neler anlatabilirim?
Sözlüme tesettüre girmesi için neler anlatabilirim?

Çok sevdiğim ve evlenmeyi düşündüğüm sözlüm açık bir insan gerçi ayiplanacak kadar açık giyinmiyor Fakat genede ona açık giyinmenin günahını, daha kapalı giyinmesi yada isterse kapanması konusunda bilgi vereceğim ayetler falan var mı? Ona nasıl yaklaşmalı yada neler söylemeliyim? Zorlamak istemiyorum, keşfetsin istiyorum

Değerli Kardeşimiz;

Kur'an-ı Kerîm'de gözlerin haramdan korunması hakkında şöyle buyurulur:

"(Ey Muhammed!) mümin erkeklere söyle, gözlerini zinadan sakınsınlar, ırzlarını ve namuslarını korusunlar Böyle davranmak onlar için daha temiz ve daha hayırlıdır Şüphesiz ki Allah yaptıklarınızdan haberdardır (Ey Muhammed!) Mümin kadınlara söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını ve namuslarını korusunlar Görünmesi kaçınılmaz olanlar dışında ziynetlerini göstermesinler" (en-Nur, 24/30-31)

Kadının karşı cinsin, kötü amaçlı bakışlarından korunması için önemli bir tedbir de onun yüzü, elleri ve ayakları dışında kalan yerlerinin, yabancı erkeklere karşı örtülmesidir Âyetlerde şöyle buyurulur:

"Mümin kadınlar baş örtülerini yanlarına sarkıtsınlar" (en-Nur, 24/3 1)

"Ey peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle Her hangi bir ihtiyaç için dışarıya çıkarken, dış örtülerini üzerlerine alıp örtünsünler Bu, onların başkaları tarafından tanınıp rahatsız edilmemeleri için daha uygundur Allah çok mağfiret edici ve çok merhametlidir" (el-Ahzab, 33/59)

Selam ve dua ile
Sorularla İslamiyet Editör

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

sa şunu sölemek istiyorum,belki açtığım konuyu da okursunuz,size sunu tavsiye ediyorum,haddim olmayarakben su anda açığım b,ir ay sonra düğünümle birlikte kapanıcam ve bahsettim çok zorluk çektim ailemle ve karsı tarafa da kırıldığım nokta su kapanmayı kabul etmeseydim,beni tanımadan sadece iyi bir insan olduğum için beni istemeye gelmedilersadece kapanıcam dedim ,böle oldusizden ricam sizde sözlünüze doğru olanı anlatın ona kitaplar alın anlatın destek olun,ama örtünmezsen beni kaybedersin imajı vermeyinbu daha fazla soğutucu olur eminim siz yumuşak davranır sanız ve sevdirirsenizbir gün o bunu yapıcaktırsiz istediğiniz için değil allah rızası için ve kendi isteğiyle olurben kendim zorluğunu yaşadığım için nacizane fikrim,yanlış düşünüyorsam kusura bakmayın ama su yandan takdir ettim ona değer veriyosunuz ki ahiretini düşünüyorsunuz ve dahada önemlisi o kadar ince bir davranış ki onu zorlamadan bunu yapmaya çalışmanız Allah ikinizinde yanında olsun insallah Allaha emanet olun
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com