Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
iftar, oruç, ramazan’da, tutulabilir, yapmadan

Ramazan’Da İftar Yapmadan Oruç Tutulabilir Mi?

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ramazan’Da İftar Yapmadan Oruç Tutulabilir Mi?

Ramazan’da iftar yapmadan oruç tutulabilir mi?
Ramazan’da iftar yapmadan oruç tutulabilir mi?

Enes Radiyallâhu Anh anlatıyor:

Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem Ramazan ayının sonunda oruçları vasletti (yani hiç iftar yapmadan birkaç gün art arda devam ettirdi)

Onunla birlikte halk da vasletti Durum, ResululIah Sallallâhu Aleyhi Veselleme ulaşınca:

“Eğer Ramazan ayı bizim için uzatılsaydı, biz onu öyle bir vaslederdik ki, derine dalanlar (aşırılar) bundan (aşırılıklarından) vazgeçmek zorunda kalır-lardı

Ben sizin gibi değilim Ben gölgelenirim Rabbim bana hem yedirir, hem de içirir
(Kütüb-i Sitte Muhtasarı Tercüme ve Şerhi, 9:500)

Bu şekilde bir oruç tutmak sadece Peygamberimize has, ona özgü ve sadece onun tutabileceği bir oruç türüdür Bu şekilde oruç tutmak herkes için söz konusu değildir

Bazı ibadetlerde sadece Peygamberimizin yaptığı tarzlar vardır Bu da o tarza girmektedir Zaten hadiste açıkça bu husus belirtilmektedir

Mehmet Paksu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com