Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alışverişi, dikkat, etmememiz, gerekenler, nerelerden, ramazan, yaparken, yapılmalı

Ramazan Alışverişi Nerelerden Yapılmalı? Ramazan Alışverişi Nasıl Yapılmalı Ramazan Alışverişi Yaparken Dikkat Etmememiz Gerekenler

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan Alışverişi Nerelerden Yapılmalı? Ramazan Alışverişi Nasıl Yapılmalı Ramazan Alışverişi Yaparken Dikkat Etmememiz Gerekenler






Ramazan Alışverişi Nerelerden Yapılmalı? Ramazan Alışverişi Nasıl Yapılmalı Ramazan alışverişi yaparken dikkat etmememiz gerekenler
Ramazan Alışverişi Nerelerden Yapılmalı? Ramazan Alışverişi Nasıl Yapılmalı ? Ramazan alışverişi yaparken dikkat etmememiz gerekenler nelerdir?


Uzmanlara göre, Ramazan ayında ve öncesinde özellikle gıda alışverişleri artıyor, ancak birçok tüketici bilinçli hareket etmiyor


Uzmanlar, Ramazan ayında ve öncesinde özellikle gıda alışverişlerinin arttığını, ancak birçok tüketicinin bilinçli hareket etmediğini söyledi


alışverişin basit bir aktivite olmadığını ifade eden uzmanlar, planlama ile yapılacak bilinçli alışverişin sağlıklı beslenme için büyük önem taşıdığını bildirdi


Liste hazırlandığında gereksiz alışverişin önleneceğini, daha kolay ve çabuk yapılacağını, hatta harcamalarda ciddi tasarruf sağlanabileceğini dile getiren uzmanlar, şunları kaydetti: 'Öncelikle hazırlanan listenin dışına çıkılmaması, aç karnına ve yorgun alışverişe gidil- memesi gerekir Ürünlerin üzerindeki etiketler okunmalı, fiyat karşılaştırması mutlaka yapılmalıdır Marketlerin indirim günleri takip edilebilir, acele değilse bazı ürünlerin indirime girmesi beklenebilir Mümkün olduğunca sağlıklı beslenmek için meyve ve sebzelerin mevsiminde alınmasını öneriyoruz SoğutulMuş ve donMuş gıdalar, et ürünleri alışverişin sonuna doğru alınmalıdır Etiketsiz hiçbir gıda alınmamalıdır'


Taze balık dışında hiçbir et ve süt ürününün açıkta ve oda sıcaklığı koşullarında satın alınmaması gerektiğini belirten uzmanlar, bu ürünleri alırken üretim ve tüketim tarihlerine mutlaka bakılmasını önerdi


Uzmanlar, şu bilgileri verdi: 'Etin dış yüzeyinin rengi parlak kiraz kırmızımsı ve homojen nitelikte olmalı Tavuk etinin çabuk bozulduğu unutulmamalıdır Bu yüzden kesimden evdeki tencereye girene kadar soğuk zincire dikkat edilmelidir Soğuk zincirin bir noktada kopması ciddi gıda zehirlenmelerine, hatta tifo ve dizanteri gibi önemli Hastalıklara yol açabilir


Tavuk üzerindeki hafif morumsu, kül rengi minik lekeler, soğuk zincir kuralına uyulmadığını gösterir Beyaz ette kokuşma ya da yüzeysel kuruma olmamalıdır Et, süt ve ürünleri buzdolabı koşullarında 0-4 derecede tutulmalıdır Sakatat ve etler aynı reyonda tüketiciye sunulamaz Sucuk alırken kılıf dışına yağ ve su bırakmamış olmasına dikkat edilmeli Kılıf içinde hava kabarcıklarının ve bölgesel renk farklılıklarının olmamasına özen gösterilmeli'

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.