Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bidat, camide, gecelerinde, kandil, sesli, toplu, yapıyorlar, zikir, şekilde

Kandil Gecelerinde Camide Toplu Bir Şekilde Sesli Zikir Yapıyorlar Bu Bidat Değil Mi?

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kandil Gecelerinde Camide Toplu Bir Şekilde Sesli Zikir Yapıyorlar Bu Bidat Değil Mi?

Kandil gecelerinde camide toplu bir şekilde sesli zikir yapıyorlar bu bidat değil mi?
SORU: Hocam ben Kandil konusunu biraz araştırdım ve anladığım kadarıyla bunlar bidat Biliyorsunuz ki dün gece Mevlid Kandiliydi Ben de camiye gitmedim Bundan dolayı evde küçük bir tartışma oldu evde Bu durumda gitmek daha mı doğru olurdu? Ve bizim burada Kandil gecelerinde camide toplu bir şekilde sesli zikir yapıyorlar Ben de tabii o sırada dışarı çıkıyorum ve bu da pek hoş gözükmüyor camide Bu konuda biraz yardımcı olursanız sevinirim hocam

CEVAP: Kandil gecesine mahsus bir ibadetin olmadığı doğrudur Ama sizin, anlamayacakları şeylerde ailenizi, kardeşlerinizi zorlamanız da hoş değil Daha sabırlı ve daha ikna edici olmanız gerekir Derdi ve davası olanlar, zamanı ve şartlı çok iyi kullanmalıdırlar Kandil meselesine gelince, o gecelerin bid’at olmadığını söyleyebilecek kimse yoktur Şu var ki, Müslümanlara dinlerini hatırlatmaya fırsat oluşturması bakımından bu geceleri değerlendirmenin yararlı olacağını söyleyenler için kendileri açısından önemli bir malzeme vardır Bid’atten ne bereket doğar sorusu ise cevapsız kalmaktadır Size düşen, kalbinizin rahat etmediği işleri yapmamaktır ama dağıtmayın, tartışmayın Allah’a emanet olun

Nureddin Yıldız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com