Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hadisler, ile, ilgili, şirk

Şirk İle İlgili Hadisler

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şirk İle İlgili Hadisler

Şirk ile İlgili Hadisler
(En büyük günah) Allah seni yaratmış iken, O'na ortak koşmandır
(Kütüb-i Sitte, Muhtasarı Tercüme ve Şerhi, Prof Dr İbrahim Canan, 2 cilt, Akçağ Yayınları, Ankara, s 130)

Allah (zchz)leri buyurur: "Bir adam bilse ki Ben kudret sahibiyim, günahları affederim O şirk etmedikçe, Ben onu affederim"
(GAhmed Ziyaüddin, Ramuz El Hadis, 2 cilt, Gonca Yayınevi, İstanbul, 1997, 329/1)

Bana göre, sizin için deccalden daha ziyade korktuğum şeyi haber vereyim mi? O, gizli şirktir ki, kişinin kalkıp adamın makamına gösteriş için amel etmesidir
(GAhmed Ziyaüddin, Ramuz El Hadis, 1 cilt, Gonca Yayınevi, İstanbul, 1997, 163/6)

Şirk ümmetimde düz taşta karanlık gecede karıncaların gezinişinden daha gizlidir Alameti, adaletsizlikten dolayı muhabbet, ve adaletten dolayı da buğz etmektir Ve Din, Allah için sevgi ve Allah için buğzdan başka nedir? Allah Teala buyurdu ki:"Eğer siz Allah'ı seviyorsanız Bana tabi olun ki Allah da sizi sevsin
(GAhmed Ziyaüddin, Ramuz El Hadis, 1 cilt, Gonca Yayınevi, İstanbul, 1997, 215/16)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com