|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
duymuşuzdur, ihtiyacı, insanoğlu, tapınma |
![]() |
Biz İnsanoğlu Hep Tapınma İhtiyacı Duymuşuzdur!!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biz İnsanoğlu Hep Tapınma İhtiyacı Duymuşuzdur!!!Biz Insanoğlu Hep Tapınma Ihtiyacı Duymuşuzdur!!! Biz insanoğlu yaratılışımızdan beridir hep birşeylere dayanma, sığınma,tapınma, ibadet etmek ve dua etmek ihtiyacı duymuşuzdur ![]() eden bir kişi bile zorda kaldığı zaman Allah tan yardım dilemekten geri durmaz o ihtiyacı hisseder ![]() Bu duygu insanın içine Allah(cc) tarafından konmuştur ![]() taşır ![]() İnsanın içine inanma duygusu yerleştiren Allah(cc), kendi varlığını, kendi birliğini bildirmiş, yarattığı kulunun içindeki istek ve arzuları da düşünüyor, ona bağlanacağı inancı ve dini de gönderiyordu ![]() bir yandan insanın içini aydınlatıyor, bir yandan da onu iki dünya mutluluğuna çağırıyordu ![]() cevaplıyordu ![]() Rabbiniz şöyle dedi: "İşte Rabbiniz olan Allah budur ![]() O ndan başka İlah yoktur ![]() ![]() O, herşeyin üstünde bir vekildir ![]() "Bana dua edin, duanıza cevap vereyim ![]() bir halde cehenneme gireceklerdir ![]() "Kullarım beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım ![]() edince, dua edenin duasına cevap veririm ![]() benim davetime uysunlar, bana iman etsinler ![]() buyurarak, kendisine dua edilmesini istemekte, yapılan duaları da kabul edeceğini müjdelemektedir ![]() Yüce Allah: "Rabbinize yalvararak ve gizlice dua edin, O na korku ve ümitle dua edin? "[Ârâf, 7/55,56] buyurarak duanın nasıl yapılacağını bildirmiştir ![]() Duanın önemi Kuran da, " ![]() ![]() ![]() Rabbim size değer verir miydi?" (Furkan Suresi, 77) ayetiyle haber verilir ![]() Allah a dua etmekte, O na yakınlaşmakta bir sınır yoktur ![]() yolu öğrenmekle ya da tekrar etmekle ebedi hayatına fayda sağlar ![]() Kulların bir kısmı, Allah ın(cc) kendilerine sunduğu bu armağanı unutuyor ve O na bağlanmaktan vazgeçiyorlar ![]() "Sizin ilâhınız bir tek ilâhtır ![]() başka ilâh yoktur ![]() ![]() Bu insanlar kalplerindeki inanma duygusunu doyurmak için kendi akıllarından yeni inançlar uyduruyorlar ![]() ilahlar buluyorlar,Allah a(cc) inanmaları için yaratılmış olan kalplerini bu uydurma ilahlara çeviriyorlar ![]() inanma ihtiyacını doyurmak zorundalar ![]() "Artık bundan sonra Allah’a karşı kim yalan uydurursa, işte onlar zalimlerin ta kendileridir ![]() "O, Hayy (diri) olandır ![]() başka ilah yoktur; öyleyse dini yalnızca Kendisi’ne halis kılanlar olarak O’na dua edin ![]() Rabbine hamdolsun ![]() "Öyleyse, dini yalnızca O’na halis kılanlar olarak Allah’a dua (kulluk) edin; kafirler hoşgörmese de ![]() "De ki: “Rabbim adaletle davranmayı emretti ![]() yalnız Kendisi’ne has kılarak O’na dua edin ![]() gibi döneceksiniz ![]() Bu doyurma bazen yaratıcıyı reddederek kainatı, doğayı, bilimi ilahlaştırarak bazende yaratıcıya evlat isnad ederek “Allah, çocuk edindi” dediler ![]() ![]() ve yerdeki her şey Allah’ındır ![]() ![]() (Bakara suresi-116) " Andolsun, "Allah, Meryem in oğlu Mesih tir" diyenler elbette kâfir olmuşlardır ![]() hem benim, hem de sizin Rabbiniz olan Allah a ibadet edin ![]() Allah ona cenneti haram kılmıştır ve onun varacağı yer cehenemdir ![]() Zalimlerin yardımcıları da yoktur" demişti" (maide suresi-72) " "Allah, üçün üçüncüsüdür" diyenler elbette kâfir olmuşlardır ![]() yoktur ![]() vazgeçmezlerse, elbette onlardan inkâr edenlere acı bir azap dokunacaktır ![]() " Hâlâ Allah a tevbe edip O ndan af dilemiyorlar mı? Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir ![]() (maide suresi-74) ya da yaratıcıya ulaşmak için yardımcı güçler ve vesileler eklemek suretiyle ortaklar koşmaktadırlar ![]() "İnsanlar arasında Allah’ı bırakıp da O’na ortak koşanlar vardır ![]() ![]() Allah’a olan sevgisi daha güçlü bir sevgidir ![]() uğrayacakları zaman bütün kuvvetin Allah’ın olduğunu ve Allah’ın azabının pek şiddetli olduğunu bir bilselerdi!"(Bakara suresi -165) Bir kısım insanlar Allah ın(cc) dinini yalanlarken bir kısmı da peygambere ve dine inandıkları halde, bu dini bozuyorlar, kendi akıllarına göre değiştiriyorlar ![]() "Onların çoğunluğu zandan başkasına uymaz ![]() ise, haktan hiçbir şeyi sağlayamaz ![]() işlemekte olduklarını bilendir ![]() "De ki: "Allah hakkında yalan uydurup iftira edenler, kurtuluşa ermezler ![]() De ki: “Allah, diye çağırın, ‘Rahman’ diye çağırın, ne ile çağırırsanız; sonunda en güzel isimler O’nundur ![]() çok yükseltme, çok da kısma, bu ikisi arasında (orta) bir yol benimse ![]() Görüldüğü gibi Kuran’da tarif edilen ibadet modeli gösterişten uzaktır ![]() yapılmaz, sadece Allah’a karşı olan vazifenin hakkıyla yerine getirilmesi amacını taşır ![]() ![]() ayetlerde defalarca “dini Allah’a halis kılarak dua etmek”ten söz edilir ![]() Bunun anlamı, dinin, yani ibadetin sadece ve sadece Allah için yapılması, O’ndan başkalarının rızasının kesinlikle aranmamasıdır: Rabbimiz, bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi kaydırma ve Katından bize bir rahmet bağışla ![]() çok olan Sensin Sen ![]() ) Ya da nefislere gem vurmak zor geldiği için kendimizi islama uydurmak yerine, islamı kendimize uydurmaya çalışılmaktadır ![]() "Rabbinden sana vahyedilene uy ![]() ![]() ![]() suresi-165) “… Rabbimiz, unuttuklarımızdan veya yanıldıklarımızdan dolayı bizi sorumlu tutma ![]() gibi ağır yük yükleme ![]() ![]() affet ![]() ![]() Sen bizim mevlamızsın ![]() topluluğuna karşı bize yardım et ![]() “Rabbimiz, bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi kaydırma ve Katından bize bir rahmet bağışla ![]() çok olan Sensin Sen ![]() olmayan bir günde insanları gerçekten Sen toplayacaksın ![]() va’dinden cayıp-dönmez ![]() İslam Allah(cc) tarafından indirilmiş son dindir ![]() ![]() islam ise Allah ın(cc) gönderdiği son dindir ![]() "İşte bu, sizin gerçek Rabbiniz olan Allah tır ![]() nasıl hala çevriliyorsunuz? " (Yunus suresi-32) "(Onlar için) Dünyada geçici bir (vardır) ![]() dolayısıyla onlara şiddetli azabı taddıracağız ![]() suresi-70) "Rabbimiz, biz indirdiğine inandık ve elçiye uyduk ![]() şahidlerle beraber yaz ![]() Seher KILIÇ |
![]() |
![]() |
|