Evlenmek İstediğim Kişi |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Evlenmek İstediğim Kişievlenmek istediğim kişi Evlenmek istediğim erkek -------------------------------------------------------------------------------- 1- Müslüman olmalı 2- Namuslu Ahlaklı imanlı dini kültürü olmalı 3- Saygın ve güvenilir olmalı 4- Kadın haklarını bilmeli Bilmek yetmez uyguluyarak göstermeli 5- Okumasını sevmeli 6- Ailesini geçindirecek kadar geliri olmalı 7- Bilinçli olmalı kompleksli olmamalı 8- Şakacı ama seviyeli olmalı 9- Aile sorumluluğunu kaldırabilmeli 10- Temiz ve düzgün giyinmeli 11- Aile içinde kimseyi kimseye ezdirmemeli 12- Hatam olursa bana yalnız iken söylemeli Herkesin yanında eleştirmemeli ve bağırıp çağırmamalı 13- Yuvanın müşterek olduğunu bilmeli Kimsenin etkisinde kalmamalıdır 14- Şakaları erkek gibi olmalı Kadınsı şakalar yapmamalı 15- Kendisi için süslenen hanımını farketmeli ve ne güzel yakışmış diyerek iltifat etmelidir Ve bunu ihmal etmemelidir Evlenmek istediğim kız -------------------------------------------------------------------------------- 1- Müslüman olmalı 2- Namuslu ve dürüst olmalı 3- Hanımefendi olarak oturup kalkmasını toplumda konuşmasını bilmeli 4- İyi bir eş olarak iltifatını sevgisini ilgisini heran belli etmeli 5- İyi bir anne olma kültürünü edinmiş olmalı 6- İnancını yaşayacak benim yaşamadığımı görürse ikaz edecek ben ikaz edincede alınmayacak 7- Ufak tefek tartışmaları dışa yansıtmayacak 8- Nasıl ben dışarda çalışıyorsam o da içerideki görevlerini yerine getirmeli 9- Temiz ve zevkli giyinmeli 10- Kompleksli olmamalı Tatlı dilli güler yüzlü olmalı 11- Benim yanlışımı gördüğünde uygun zamanda ve biçimde bana anlatmalı 12- Okuyan olmalı cahil olmamalı Heran kendini yenileme ve birşeyler öğrenme çabasında olmalı 13- Ulu orta konuşmam Eşiminde konuşmasını istemem yerinde konuşmalı 14- İmtihan dünyasında olduğumuzu unutmamalı __________________ |
|