Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adınki, sebebi, varlığımın

Adın'ki ... Varlığımın Sebebi...

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Adın'ki ... Varlığımın Sebebi...

Adın'ki Varlığımın Sebebi
Her andıgımda bana eksikligimi hatırlatan;dile kolay,kalbe agır adını hatırlıyorumAdın ki, durmadan cogalır içimdeAdın ki, bir emanet dilimde
Her tercih bir vazgeçişse eğer; benim tercihim Sen oluyorsun Dilim en cok adını anınca, kalbim yalnız Sen'i hatırlayınca hayat buluyorAdın anlam katıyor adıma Adın ki, büyük Adın ki, yüceAdın ki, en güzel
Ölüme dogru yürüyen bütün insanlar gibi ben de küçüğümAvuç içindeyim, açılsa düşeceğimBu sabah, gözlerime yerleşen tefekkürle Sen'i söylüyorum Yüzlerce, binlerce kez söylüyorum, yetmiyor Art arda ve hepsi farklı anlamlardaki isimlerini söylüyorum

İki tesbih boncuğu arasında bir kalp kaç kez çarpar, sayamıyorum 'ikrar'ın sükutu oluyor suskunluğumAz ve öz olan bir anlayışla ve kıbleye dogru bir bakışla, Seni anıyorum Andıkça çoğalıyor anlamlarınAdın ki, sonsuzlukAdın ki, ahd ve vefa
'Evimdir' dediğin kalbimin en naif köşesine bırakıveriyorum ismini Harfler ruhuma dokunuyor Bir su damlasını doldurmayacak büyüklükteki küçüklüğümü hissediyorumDevasa bir huzur yanağımdan süzülüyorEllerim sana doğru uzanıyor: 'Sevgine talibim' diyorum; affına ve rızanacevabını duymuyorum ama duydugunu biliyorumEger ki adın, en gizli seyleri işiten olmasa nasıl bilirim bana 'buyur ' dedigini'O adı günde yetmiş kez anın' diye buyuruluyorVe kalpleri ancak sen degiştirebilirken, kalbimin dik durmasını istiyorum sen'den biliyorum ki, kalp kapagı dakikada yatmis kez açılıp kapanıyorBir muska gibi takıyorum ruhuma adını'Adın ki, gizliyi bilen,sırları gizleyen

'Neden O var?' dedigimde,hersey canlanıveriyor? Hayat adın gecince niçin allı morlu renklere bürünüyor? nasıl oluyorda sen gelince aklıma,omuzumdaki ağırlık azalıp ruhumda bir şölen başlıyor?'O,onsuz olmayandırdiyen filozofa kulak verince,gözlerim neden böyle doluyor? Sen ki, hiç bir şey kendisine denk olmayan'sınSenki,'yüceliğinde yakın,yakınlığında güzel' olansınBen yer ile gök arasında,ümit ile korkunun ortasında,düştüğüm kayaya tekrar tırmanmak istiyorumSorduğun suale, 'bela dediğim günden bu yana ismine sığınan meale kulak veriyorum Hayattan uzaklaşıp,gerçeğe yaklaşırken,va'dedilen günü bekliyor,ömrün gelip geçiciliğine tebessümler gönderiyorum Ben;kulaklarım,gözlerim ve zihnimin işgal altına alındığı bir devirde seni istemelerim olmasa Senin için bir ehemmiyetim olmayacağını bilerek geldim kapınaVe bunun için bağlıyım adına Nasıl ki, en çok alnım yere degdiğinde hissediyorsam seni, öyle bir anda kapatmak istiyorum gözlerimiSeni razı edecek bir gün istiyorum Senden Ey 'saltanatında kadim olan, adın düşüyor aklımaAdın ki kuluna uzak olmayanAdın, esirgeyen ve bağışlayan

Arının karnını yazan kudret eli ile semaları tanzim eden kudret aynı eldir Kapkara bir gecede kapkara bir taşın üstündeki kara bir karıncayı gören de O 'durVarlığın bir sebebi vardırSebebin de bir sebebi vardır
Ve her şeyin sebebi de, büyük adındır Sen olmasan, sınırsız sema gözbebeğime nasıl sığardı? Varlığımın sebebi, kalbimin sahibi, musibetimin ümidisinRahledeki kitap,,neydeki nefes, içimdeki ses adını fısıldıyor 'İsmine sığan hersey kendisinden azdır'Adın, 'Baki', adın 'Kafi'Adın,en güzel isimler sahibi Vaha sandıklarım çöl oluyor, kıyılarıma vurup giden insanlar anlamıyor beniKuyularda kalıyorum yardım eden olmuyorBir adın kalıyor herşeyden geriyeBen kuyuya düşsem, sen sarkıtırsın, bilirim ipini Menzili vefa olan bir bağı var dostluğunun Yazın buharlşmayan, kışın donmayan, sonbaharda yapraklarını dökmeyen bir dostlukDostluğundan cesaretle istiyorum senden: Ne olur, sana en güzel göründüğüm an, al beni yanına Aşk susturduğu oranda büyür, büyüdüğü oranda sustururmuş Susuyor, seni dinliyorumAdın için yaşıyorum
Adın ki, bir emanet dilimde
Adın ki,eksilmeyen tek kelime ………… ey kainatın sultanı ALLAHIM

En güzel isimlerinle merhamet et halime

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com